Prognoza meteo până la sfârşitul anului

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 09.10.2011 13:36 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

 

Pentru intervalul octombrie – decembrie 2011, informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimeaza pentru Romania urmatoarele:
*in luna octombrie, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe majoritatea suprafetelor, exceptand sud-estul tarii unde valorile termice pot fi peste mediile multianuale lunare. Sub aspect pluviometric, cantitatile medii lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.
*in luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de normele climatologice la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand estul si local in centrul tarii, unde acestea pot depasi normele climatologice.
*in luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, iar in sud-estul si vestul tarii valorile termice se pot situa peste mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in estul, sud-estul si local in centrul tarii, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar in nord-vestul teritoriului, peste valorile normale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.