National

Tot ce se întâmplă la nivel naţional şi se răsfrânge în viaţa cotidiană a bănăţeanului.

 
Noi reglementari privind functionarea ISCTR

Bucuresti - Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, o Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care îşi va desfăşura activitatea începând cu data de 4 decembrie a.c., conform OG nr. 26/2011. 

 
S-a prelungit termenul de inscriere in REVISAL

Bucuresti - Agenţii economici îşi pot înscrie sau actualiza datele în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor până la 15 decembrie 2011, stabileşte o Hotărâre aprobată astăzi de Guvern. 

 
Inspectia economico-financiara la operatorii economici

Bucuresti - Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanţă de Urgenţă privind organizarea şi funcţionarea inspecţiei economico-financiare la operatorii economici, act normativ care delimitează competenţele de control între Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi.

 
1000 kmp pentru Moesia Oil and Gas PLC

Bucuresti - Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, printr-o hotărâre, Acordul petrolier de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul EX-12 CRAI NOU,

 
BNR a redus rata dobanzii de politica monetara

Bucuresti - În şedinţa din 2 noiembrie 2011, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele: *Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,00 la sută de la 6,25 la sută pe an începând cu data de 3 noiembrie 2011;

 
Declaratia Zilei / PSD Pestera

Constanta - Organizaţia PSD Peştera, cea care a obţinut un rezultat de 93% la alegerile din 2008, cel mai mare din ţară, îşi dă demisia din partid.

 
968.576 romani "oficiali" în Italia

Roma - Pe 27 octombrie a fost prezentat la Roma Raportul Dossier Statistico Immigrazione realizat anual de către o echipă de cercetători de la Caritas Migrantes. Ultimele estimări statistice arată că în Italia trăiesc oficial 968.576 de români,

 
SWIFT pentru piata de capital din Romania

Incepand cu data de 1 noiembrie 2011, Depozitarul Central pune la dispozitia pietei de capital din Romania o noua infrastructura de decontare a operatiunilor cu instrumente financiare, care utilizeaza reteaua SWIFT.

 
Regulament privind creditele destinate persoanelor fizice

  Bucuresti - Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a aprobat în şedinţa din data de 28 octombrie 2011 Regulamentul privind creditele destinate persoanelor fizice. 

 
10 lei de argint cu Nicolae Milescu

Bucuresti - Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 31 octombrie 2011, o monedă din argint dedicată aniversării a 375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu.

 
Ora oficiala de iarna

România trece la ora oficială de iarnă, ora Europei Orientale, în noaptea de sâmbătă (29 octombrie) spre duminică (30 octombrie). Ceasurile se dau înapoi, ora 4 devenind ora 3.

 
315 milioane de lei pentru achitarea datoriilor catre furnizorii de energie termica

Guvernul a decis să aloce aproximativ 315 milioane de lei din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (302,7 milioane de lei) şi din Fondul de Rezervă al Guvernului (12 milioane de lei) către bugetele locale ale unor unităţi administrativ- teritoriale. Fondurile sunt alocate pentru 36 de localităţi. Suma de 302,7 milioane de lei a fost prevăzută în bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor la rectificarea bugetară din luna august a acestui an. Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru achitarea obligaţiilor (datoriilor) către furnizorii de energie termică. Prin alocarea acestor fonduri, Guvernul doreşte să se asigure că agenţii care produc energie termică vor avea suficiente stocuri de combustibil pentru sezonul rece, evitând astfel posibile întreruperi în asigurarea căldurii pentru populaţie. Principiul care a stat la baza alocărilor prevăzute în proiect constă în diminuarea arieratelor bugetare şi închidere pe circuit - la bugetul de stat, cu respectarea următoarelor criterii: unităţile administrativ teritoriale să înregistreze obligaţii la operatorii economici care furnizează energie termică populaţiei, în sistem centralizat (conform OG nr. 10/2011); furnizorii de energie termică din subordinea unităţilor administrativ teritoriale să înregistreze obligaţii la: furnizorii de combustibil sau producătorii de agent termic; bugetul de stat. Beneficiarii sunt unităţile administrativ teritoriale, care fac parte din aceste circuite financiare. La alocarea sumelor către operatorii care furnizează agent termic, unităţile administrativ teritoriale sunt obligate să se asigure că fondurile alocate nu vor duce la supracompensare, respectiv, nu vor fi depăşite costurile pentru prestarea serviciului de interes economic general. Condiţiile de acordare sunt prevăzute în Schema de ajutor de stat acordat operatorilor economici care prestează serviciul de interes economic general de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat către populaţie, aprobată prin Ordinul comun al ministrului administraţiei şi internelor şi ministrului finanţelor publice nr. 252/2917/2009.