Nici vorba de SECETA!... Sunt anuntate PLOI si in perioada urmatoare. Vezi ce spun METEOROLOGII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.07.2018 20:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 16 – 29 IULIE 2018
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Valorile termice diurne vor fi apropiate de norme in primele zile ale intervalului şi vor fi de aproximativ 29 de grade, in medie. Ulterior vor marca o scadere, spre 26 de grade pe 18 şi 19 iulie. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 22 iulie se va atinge o valoare medie regionala de 31...32 de grade. In zilele urmatoare maximele termice vor scadea uşor, iar in intervalul 24-29 iulie se vor situa in jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru ultima decada a lunii iulie. Minimele nocturne vor fi de 15...16 grade la inceputul primei saptamani de prognoza, apoi se vor menţine la valori medii de 17...18 grade pana la sfarşitul lunii.
Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse in jurul datei de 18 iulie.
CRISANA
In primele doua zile ale intervalului de prognoza vremea va fi normala din punct de vedere termic, astfel incat maximele diurne vor fi de 28...29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, in medie. Pe 18 iulie vremea se va raci, iar temperatura maxima se va situa in jurul a 24 de grade, dar apoi regimul termic va marca o noua creştere, astfel incat, pe 22 – 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade. Ulterior, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza, se va menţine un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28...30 de grade, in medie. Minimele nocturne se vor situa intre 16 şi 18 grade pe tot parcursul perioadei 18 – 29 iulie.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata dupa data de 17 iulie, dar pe 18 iulie ploile vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.
TRANSILVANIA
Regimul temperaturii aerului va avea variaţii in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra valori diurne de temperatura intre 23 şi 27 de grade. Dupa data de 21 iulie şi pana la finalul celei de a doua saptamani, maximele termice se vor menţine constant in jurul a 27...28 de grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborate la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 13 grade, apoi vor marca o creştere, iar intre 19 şi 29 iulie vor fi de 17...18 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, insa pe 18 – 19 iulie aversele se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.
MARAMURES
Temperaturile maxime diurne vor oscila intre valori medii regionale de 23 şi 27 de grade in primele zile ale intervalului de prognoza, iar dupa data de 21 iulie se vor situa constant intre 28 şi 30 de grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iulie. Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la inceput, iar in intervalul 18 – 29 iulie se vor situa intre 15 şi 17 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 18 iulie acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ.
MOLDOVA
Pana pe 28 iunie media valorilor termice diurne va fi de 24...26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa pentru aceasta perioada. Ulterior se va produce o incalzire uşoara, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28...29 de grade. Temperaturile minime vor avea o medie regionala de 14...15 grade in primele doua zile ale intervalului, apoi pana spre finalul celor doua saptamani de prognoza, media va urca spre valori in jur de 18 grade.
Intervalul va debuta cu o vreme in general instabila, insa cantitaţi mai insemnate pe arii extinse se vor inregistra in zilele de 17, 18 şi 19 iulie. In a doua saptamana, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata dupa data de 24 iulie.
DOBROGEA
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a intervalului. In 17 iulie, temperatura va creşte pana la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi in urmatoarele trei zile va scadea, pana spre 27 de grade. Ulterior vremea se va incalzi din nou, astfel pana spre finalul intervalului, cu mici variaţii, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 29 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi de creştere uşoara şi treptata, de la o medie a acestora de 18...19 grade in primele doua zile, pana spre valori in jur de 21 de grade in a doua saptamana de prognoza.
Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicata in zilele de 18, 19 şi 20 iulie şi dupa data de 23 iulie.
MUNTENIA
Intervalul va debuta cu valori termice diurne in jurul a 30 de grade, insa in zilele de 18 şi 19 iulie acestea vor scadea uşor pana la o medie regionala de 28 de grade. Dupa acest interval vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 31...32 de grade. In a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variaţii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in jur de 15...16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18...19 grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 şi 19 iulie şi dupa data de 23 iulie.
OLTENIA
Intervalul va debuta cu valori termice diune in jurul a 30 de grade, insa in zilele de 18 şi 19 iulie acestea vor scadea uşor pana la o medie regionala de 27 de grade. Dupa acest interval vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 32...33 de grade. In a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variaţii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in jur de 15...16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18...19 grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 şi 19 iulie şi dupa data de 23 iulie.
LA MUNTE
Vremea se va incalzi treptat in primele doua zile, pana la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade şi minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scadere uşoara in jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor creşte treptat pana la 20 de grade, in timp ce minimele vor continua sa creasca uşor, pana la media de 12 grade.
Vor fi ploi, mai ales averse in fiecare zi, iar cantitaţile cele mai mari de apa se estimeaza ca vor cadea in intervalul 18-20 iulie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.