Implantare de Valva Cardiaca Aortica Percutan la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara. S-au primit fonduri doar pentru 4 proceduri...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.06.2018 16:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, a avut loc cea de a doua procedura de implantarea a unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), la un pacient in varsta de 80 de ani, diagnosticat cu stenoza valvulara aortica severa, anevrism de aorta abdominala infrarenal, operat de adenoma de prostata si tumora cutanata.

Interventia fost efectuata cu succes de catre aceeasi echipa complexa de chirurgi cardiaci, medici anestezisti, cardiologi interventionisti, echocardiografisti si personal medical special: prof. dr. Markus Linz (Germania, proctor oficial din partea firmei Edwards), prof. dr. Marian Gaspar, chirurg cardiovascular, conf. dr. Cristian Mornos, dr. Adi Volcescu,  dr. Daniel Nica, dr. Madalin Munteanu, dr. Ani Mornos, as sefa Livia Gheta, as Sefa Gabi Mitrescu.

Pentru anul 2018, s-au primit fonduri doar pentru 4 proceduri, dintre care doua au fost facute.
Lista de asteptare a pacientilor este deschisa, avand tot mai multe solicitari.
Se doreşte  ca aceasta alternativa terapeutica, mai usoara,  la cazurile dificile, sa fie sustinuta si suplimentata, de catre conducerea Institutului, manager şef de lucrari dr. Constantin Luca, si mai ales de catre Ministerul Sanatatii.

Foto. Laboratorul de Cateterism Cardiac, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara (Prof. Dr. Markus Lins. Prof. Dr. Marian Gaspar, Conf. Dr. Cristian Mornos, Dr Adi Volcescu, Dr Daniel Nica)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.