Cele mai cautate SPECIALIZARI la UNIVERSITATEA de VEST din TIMISOARA au fost MATEMATICA INFORMATICA, PSIHOLOGIE si INFORMATICA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.08.2018 11:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara a tras linie sesiunii de admitere de vara. Printre specializarile cu cea mai mare concurenţa in ceea ce priveşte locurile bugetate, cu mai mult de patru sau chiar opt concurenţi pe loc, sunt cele de Matematica informatica (unde s-a inregistrat cea mai mare concurenţa - 8/loc), Psihologie, Informatica, Pedagogie invaţamantului primar şi preşcolar, Comunicare şi relaţii publice, Informatica economica, Sociologie - Resurse Umane, Sport şi performanţa motrica.

Universitatea a inmatriculat in anul I de studiu aproape 3400 de tineri. Cei mai mulţi studenţi de anul I ii va avea Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA), mai mult de 900. De altfel, FEAA este cea mai mare facultate din cadrul Universitaţii. De asemenea, aproape 550 de noi studenţi vor studia din toamna la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, iar un numar de peste 400 de tineri au ales sa studieze la Facultatea de Matematica şi Informatica.

De remarcat este ca aproape 1400 de tineri, mai mult de 40% din totalul celor care au confirmat, au fost inmatriculaţi in regim cu taxa. „Admiterea a decurs in condiţii bune, in parametrii anticipaţi. Cererea pentru studii este la fel de ridicata precum anul trecut. In plus, din datele privind confirmarile, avem un numar mare de studenţi care deşi nu au prins locuri bugetate, au ales totuşi sa studieze la noi in regim cu taxa. In contextul in care o persoana este dispusa sa plateasca pentru educaţia primita la UVT, este evident ca pachetul de competenţe oferit este de nivel inalt”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pentru sesiunea de toamna, Universitatea mai are disponibile 214 locuri bugetate, precum şi locuri cu taxa. Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie (57), iar cele mai puţine, la Facultatea de Sociologie şi Psihologie (4). Facultatea de Drept nu mai are niciun loc bugetat disponibil.

Oferta Universitaţii pentru absolvenţii de Bacalaureat este de 77 de specializari de licenţa. Dintre acestea, 19 sunt in limbi straine, engleza şi germana. Universitatea de Vest din Timişoara este cea mai mare instituţie de invaţamant superior din vestul ţarii, cu peste 15.000 de studenţi, in 11 facultaţi.

Sesiunea de toamna a concursului de admitere la UVT va avea loc in perioada 3-16 septembrie, dupa un calendar stabilit de fiecare facultate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.