Stiri locale din Timisoara

Cele mai bune ştiri din Timişoara, Timiş, Banat şi Regiunea de Vest.
De la politică la cultură, de la economie la administraţie, de la bârfă la realitate.
Spiritul Timişoarei: obiectiv, informat, documentat, echilibrat, analizat, complet.

 
Minorii ilegali de la vamă

  Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat două femei care încercau să scoată ilegal din ţară doi minori, ascunşi pe bancheta din spate a unui microbuz. În data de 08.10.2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, Petrişor R, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Timiş, la volanul unui microbuz, marca Volkswagen, fiind însoţit de 6 pasageri. Cu ocazia efectuării controlului asupra microbuzului, lucrătorii noştri au solicitat pasagerelor Daniela G. şi Olguţa B., să coboare din microbuz, ocazie cu care s-a descoperit că în spatele acestora, pe banchetă, se află doi minori, care în timpul controlului, fuseseră acoperiţi de cele doua pasagere, cu intenţia de a fi scoşi ilegal din ţară. Femeile au declarat că au recurs la această metoda deoarece minorii nu posedau documente de trecere a frontierei. Poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării celor două femei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 
Cât câştigă un angajat la Prefectura Timiş?

  153.429 lei este suma totală netă achitată pe luna mai a anului 2011 pe salariile din cadrul Instituţiei Prefectului din judeţul Timiş celor 102 angajaţi.

 
Francezii se dau cu miere la români

Institutul francez din Timişoara vă invită vineri, 22, şi sâmbătă, 23 octombrie, la Zilele Porţilor deschise.Din programul propus vizitatorilor se numără prezentarea cursurilor şi examenelor de limbă franceză generală şi de specialitate,

 
Începe ONGFest - Târgul Economiei Sociale

În perioada 8-9 octombrie 2011 se va desfăşura la Timişoara cel mai important eveniment al societăţii civile din România - ONGFest - Târgul Economiei Sociale.

 
Cornelia Corescu, rechizitoriu finalizat de DNA

  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, inculpaţilor: CORESCU CORNELIA GHEORGHINA, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M) Timiş,

 
Primăria caută referent de Pompe Funebre care nu a făcut poliţie politică

  Municipiul Timişoara organizează concurs pentru ocuparea pe durata determinata a postului de ... referent la Compartimentul Pompe Funebre .

 
Oraşul care vrea să se reechilibreze ecologic

  Proiectul de cooperare între Municipiul Timişoara şi Oraşul Szeged - „Biodiversitatea şi protecţia naturii – o abordare responsabilă a problemelor de mediu a două oraşe înfrăţite” derulează în prezent activităţi ştiinţifice de evaluare a situaţiei biotopurilor din municipiul Timişoara.

 
Târgul Breslelor de la Sânandrei

Începutul lunii octombrie aduce in localitatea Sânandrei editia a III a a Târgului Breslelor, manifestare devenita traditionala in comună.