Stiri locale din Timisoara

Cele mai bune ştiri din Timişoara, Timiş, Banat şi Regiunea de Vest.
De la politică la cultură, de la economie la administraţie, de la bârfă la realitate.
Spiritul Timişoarei: obiectiv, informat, documentat, echilibrat, analizat, complet.

 
Grădina de Vară Capitol, cu acte în regulă la Filarmonică

Timişoara - Consiliul Local al municipiului Timişoara va supune votului în plen aprobarea protocolului de predare – primire incheiat la data de 04.10.2011 intre R.A.D.E.F. Romaniafilm si Primaria Municipiului Timisoara, plata de catre Filarmonica Banatul din Timisoara a mijloacelor fixe si obiectelor de inventar aferente Salii CAPITOL si Gradinii de Vara CAPITOL catre R.A.D.E.F. Romaniafilm, precum si atribuirea in folosinta gratuita a imobilului din Timisoara, Bv. C.D.Loga nr. 2, cu denumirea Gradina de Vara CAPITOL, aflata in domeniul public al Municipiului Timişoara, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, către Filarmonica “ Banatul “ din Timişoara, pe perioada fiinţării acesteia. Cladirea CAPITOL si terenul aferent a fost predat de catre R.A.D.E.F. ROMANIAFILM la Primaria Municipiului Timisoara in baza Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1792/13.12.2006 si faptic se afla in folosinta Filarmonicii “ Banatul “. Prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 73/27.03.2007 privind schimbarea denumirii imobilului situat în Timişoara, din Cinematograful Capitol în Sala Capitol si atribuirea acestuia în folosinţa gratuită a Filarmonicii Banatul.

 
Se pregăteşte The Full Monty de Banat

  Timişoara - Teatrul Naţional a început repetiţiile pentru musicalul The Full Monty, semnat de David Yazbek (compozitor, textier şi producător pentru trupe ca The Verve Pipe, Ruben Blades, Tito Puente etc., laureat al premiului N.A.I.R.D.) şi Terrence McNally (dramaturg de succes, unul dintre numele grele de pe Broadway). The Full Monty, creat după filmul omonim, este unul dintre cele mai celebre musicaluri ale ultimului deceniu – a avut premiera absolută în 2000, la Old Globe Theatre din San Diego, ajungînd rapid unul dintre titlurile de mare succes de pe Broadway, cu numeroase premii şi nominalizări la Tony Award, Drama Desk Award, Theatre World Award. The Full Monty este fascinanta aventură a unor oameni obişnuiţi care, dincolo de spaime, probleme de conştiinţă, complexe şi frustrări, învaţă - într-o manieră pe cît de inedită, pe atît de „fierbinte” - lecţia respectului de sine, a adevăratei prietenii şi a iubirii. La Teatrul Naţional povestea este spusă de actorii Ion Rizea, Richard Balint, Tania Popa, Gabriela Popescu, Laura Avarvari, Victor Yila, Cristian Rudic, Andrea Tokai, Matei Chioariu, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Doru Iosif, Adrian Jivan, Victoria Suchici Codricel, Mirela Puia, Benone Viziteu, Luminiţa Tulgara, Daniela Bostan şi Alex Hâncu, coordonaţi de Răzvan Mazilu, aflat în dubla ipostază de regizor şi coregraf. Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de scenograful Dragoş Buhagiar, iar conducerea muzicală aparţine compozitorului Tibor Cári. Premiera musicalului The Full Monty va avea loc miercuri, 28 decembrie, în Sala Mare a Teatrului Naţional.

 
Va rămâne gigacaloria la preţul de 252,17 lei?

  Timişoara - Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 69/31.08.2011 a fost modificată Ordonanţei Guvernului nr.36/2006 privind instituirea preţurilor locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate fiind eliminate noţiunile de preţ local de referinţă şi de compensare pentru creşterea neprevizionată a preţurilor la combustibili. În urma acestor modificări ale OG36/2006 autorităţile publice locale asigură din bugetul propriu întreaga diferenţă dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.Prin adresa înregistrată cu nr. SC2011-022596/11.10.2011 SC Compania Locală de Termoficare Colterm solicită menţinerea preţului local pentru populaţie aprobat prin HCL288/2010 şi asigurarea din bugetul local a diferenţei preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice de 325,82 lei/gcal şi şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei de 252,17 lei/gcal.Consiliul Local va vota în plen dacă preţul local al energiei termice facturată populaţiei de către S.C. Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. Timisoara va rămâne la valoarea de 252,17 lei/gcal, precum şi asigurarea din bugetul local a sumelor necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere,transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice de 325,82 lei/gcal şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei de 252,17 lei/gcal.

 
Protocol de cooperare între Modena şi Timiş

  Timişoara - În data de 18 octombrie 2011, la sediul Camerei de Comert, Indutrie si Agricultura Timis (Sala CEDO), cu incepere de la ora 9, va avea loc o întalnire de afaceri româno-italiană, eveniment prilejuit de Consiliui Judetean Timis, unde in aceeasi zi se va semna un protocol de cooperare intre regiunea Modena si judetul Timiş. Delegatia italiana este compusa din 12 oameni de afaceri din regiunea Modena/Italia, interesati sa inceapa o colaborare cu firmele din judetul Timis din domeniul constructiilor.Modena este un oraş şi o provincie din regiunea Emilia-Romagna a Italiei. Populaţia oraşului este de 175.000 de locuitori.Oraşul are o istorie îndelungată, existând încă de pe vremea Imperiului Roman.Domul, Torre Cívica şi Piazza Grande din Modena au fost înscrise în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Oraşul este cunoscut şi sub titlul de "capitala motoarelor", datorită asocierii cu diferite firme de maşini italiene: Ferrari, Lamborghini şi Maserati.

 
Se caută antreprenori: femei, tineri, emigranţi, minorităţi

  Timişoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara/Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Ştiinte din Szeged şi Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Csongrad lansează în cursul lunii octombrie trei module de training în cadrul Proiectului „Să formăm noi antreprenori” (Growing New Entrepreneurs), finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013. Grupurile ţintă pentru modulele de training (44 ore/participant) sunt femei care doresc să-şi înceapă propria afacere (15 persoane), tineri cu studii superioare fără loc de muncă cu vârsta cuprinsă între 24 şi 35 ani (15 persoane), persoane dezavantajate - emigranţi, minorităţi etnice (15 persoane). Pentru a participa la selecţie, persoanele interesate trebuie să completeze şi să semneze un chestionar şi să trimita CV-ul până la data de 21.10.2011. Prin intermediul chestionarelor vor fi identificate nevoile principale ale grupului ţintă pe baza cărora se vor elabora modulele de training susţinute la Timişoara şi Szeged, în perioada ianuarie-februarie 2012, ocazie cu care beneficiarii îşi vor dezvolta aptitudini, abilităţi practice şi vor asimila cunoştinţele necesare începerii unei cariere ca antreprenor. Participanţii la traininguri vor fi selectaţi de către experţi în urma analizei chestionarelor şi a CV-urilor. Proiectul a început în data de 1 martie 2011, are durata de implementare de 12 luni şi vizează în principal creşterea competitivităţii şi a potenţialului antreprenorial din zona transfrontalieră prin promovarea şi încurajarea antreprenoriatului, îmbunătăţirea resurselor umane, dezvoltarea de noi initiaţive de afaceri transfrontaliere. Judeţele vizate sunt Timiş şi Csongrad unde nivelul şomajului în rândul tinerilor se află între mediu şi ridicat, cu mari diferenţe între localităţi. Inscrieri de participare, documentele pentru training si informatii suplimentare sunt disponibile la sediul CCIAT din Piata Victoriei Nr. 3, parter, tel. 0374/160.951,e-mail: eunger@cciat.ro, Emoke Kiss - manager de proiect.

 
S-a dat liber la Casa Căsătoriilor

  Timişoara - Prin Hotararea Consiliului Local nr. 597/19.12.2006 a fost aprobata investitia „Construire Casa casatoriilor si sediu pentru Directia de Evidenta a Persoanelor din Timisoara, Bv. M. Eminescu nr. 11”. Lucrările au început în anul 2008 cu SC NISEUS CONSTRUCT SRL, fiind apoi întrerupte pentru o perioadă de 6 luni pentru investigarea vestigiilor arheologice descoperite, iar apoi reziliat contractul din cauza incapacităţii societăţii executante de a mai continua lucrările contractate. În aceste condiţii, pentru lucrările rămase s-a organizat o nouă procedură de achiziţie publică, iar la sfârşitul lunii august 2010 s-a încheiat un nou contract cu SC BIJU SRL.Investiţia a constat din construirea unui clădiri noi ce serveşte drept sediu pentru Directia de Evidenta a Persoanelor din Timisoara şi din amenajarea unei clădiri existente care a fost amenajată drept Casa Căsătoriilor şi care s-a inaugurat pe 14 octombrie.Reamenajarea Casei Căsătoriilor a costat 560.000 lei.

 
Premiu pentru parteneriatul dintre Prefectură şi Camera de Comerţ

  Timişoara - În 11 octombrie 2011, la Bucureşti, a avut loc Conferinţa de închidere a proiectului “Mecanisme moderne pentru o administraţie eficientă”, derulat de Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice – Ministerul Administraţiei şi Internelor, în cadrul căruia Instituţia Prefectului Judeţul Timiş a fost instituţie-pilot. Tot cu această ocazie a avut loc şi decernarea “Premiilor pentru modernizarea administraţiei publice”, ediţia I, un instrument care îşi propune să identifice şi să promoveze bunele practici la nivelul administraţiei publice şi, totodată, să încurajeze schimbul de informaţii cu privire la acestea, astfel încât să sprijine instituţiile publice în demersurile lor de modernizare, prin realizarea unei baze de date cu exemple de bună practică, care să fie postată pe pagina web a Ministerului Administraţiei şi Internelor.Din 82 de aplicaţii depuse de instituţii publice din România, au fost selectate 10 proiecte pe 6 domenii de interes ce pot contribui la modernizarea administraţiei publice: Management instituţional, Managementul resurselor umane, Management financiar în sectorul public, Managementul informaţiilor în instituţiile publice, Parteneriate reciproc avantajoase, Implicarea cetăţenilor în actul decizional. Parteneriatul între Instituţia Prefectului Judeţul Timiş şi Camera de Comerţ,Industrie şi Agricultură Timiş a fost premiat în cadrul domeniului Parteneriate reciproc avantajoase.În cadrul parteneriatului cu Instituţia Prefectului Judeţului Timiş şi serviciile deconcentrate din teritoriu, CCIA Timiş derulează un amplu şi complex program de informare şi instruire a firmelor cu privire la finanţări şi reglementări europene în diferite sectoare de activitate.

 
465 locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş

Timişoara - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 11.355 locuri de muncă, în perioada 14-20 octombrie 2011. Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: Municipiul Bucureşti- 963, Iaşi- 758, Cluj- 696, Braşov- 646, Dolj- 644, Timiş- 465, Neamţ- 405, Hunedoara- 402, Călăraşi- 372, Mureş- 354, Bihor- 331, Harghita- 322, Arad- 320, Prahova- 311, Satu Mare- 293, Constanţa- 289, Vaslui- 279, Vâlcea- 275, Dâmboviţa- 275, Sibiu- 260, Tulcea- 203, Giurgiu- 200, Maramureş- 198, Teleorman- 191, Bacău- 188, Alba- 177, Bistriţa-Năsăud- 176, Gorj- 172, Vrancea- 166, Argeş- 158, Ilfov- 152, Brăila- 112, Suceava- 111, Buzău- 88, Covasna- 88, Sălaj- 58, Botoşani- 56, Ialomiţa- 49, Mehedinţi- 48, Galaţi- 41, Olt- 41, Caraş-Severin- 22.La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 784 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic - 29, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 23, inginer nave- 17, inginer producţie- 17, inginer autovehicule rutiere- 14 etc.), referent de specialitate financiar- contabilitate- 55, programator- 36, consilier financiar-bancar- 25, contabil şef- 24, manager- 18, inspector asigurări- 18, cercetător în chimie- 10 etc.Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 10.571 locuri de muncă. Locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş 1 PROSEGUR SECURITY S.R.L. 18613636 agent de securitate incinte (magazin, hotel intreprindere etc.) 516903 Timisoara, Str: Bujorilor, nr:122, bl:, ap:, Tel:215689 2 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata2 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 alti arhitecti, ingineri si asimilati 214901 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 7 Invatamant superior 2 Pe perioada nedeterminata3 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 analist cumparari 241401 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 4 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata4 SC CONSULTING A&G SRL 15060981 asamblator montator profile aluminiu si geam termopan 713407 Timisoara, Str: Lorena 1-48, nr:19, bl:, ap:, Tel:400450 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata5 SC THREE PILLAR GLOBAL ROMANIA SRL 18806076 asistent manager 343103 Cluj-Napoca, Str: BUFTEA, nr:1, bl:, ap:, Tel:0364/402269 1 Invatamant superior 0 Pe perioada nedeterminata6 GELY PAT IMPEX 4712303 barman 512301 Giroc, Str: Trandafirilor, nr:56, bl:, ap:, Tel:0722493025 2 Liceu de specialitate 0 Pe perioada nedeterminata7 SC AUCHAN ROMANIA SA 17233051 brutar 741201 Timisoara, Str: Aristide Demetriad 1-6, 7-30, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/250603 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata8 SC AUCHAN ROMANIA SA 17233051 bucatar 512201 Timisoara, Str: Aristide Demetriad 1-6, 7-30, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/250603 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata9 SC CHERIE PARIS SRL 29118862 coafor 514101 Timisoara, Str: Bihor, nr:14, bl:, ap:, Tel:0723159193 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata10 SC LA VALERIU SRL 1804895 cofetar 741202 Timisoara, Str: Orastie, nr:11, bl:, ap:, Tel:0256207518 3 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata11 S.C. SETZI SRL 17181491 confectioner articole din piele si inlocuitori 744202 Timisoara, Str: A.P. Cehov, nr:30, Tel:0771430615 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata12 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 confectioner articole din piele si inlocuitori 744202 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 10 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata13 SC CONSULTING A&G SRL 15060981 confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice 713409 Timisoara, Str: Lorena 1-48, nr:19, bl:, ap:, Tel:400450 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata14 SC AMELY SRL 1835271 consilier juridic 242103 Timisoara, Str: Martirilor, nr:E62, bl:, ap:, Tel:489810 1 Invatamant superior 0 Pe perioada determinata15 SC ESPE SUNPARC RENEWABLES SRL 29147418 consilier/expert/inspector/referent/economist in management 244101 Ghiroda, Str: Ghiroda, nr:DN6, bl:, ap:, Tel:0256/246066 1 Invatamant superior 5 Pe perioada determinata16 SC ESPE RO SA 28897705 consilier/expert/inspector/referent/economist in management 244101 Ghiroda, Str: Ghiroda, nr:DN6, bl:, ap:, Tel:0256/246066 1 Invatamant superior 5 Pe perioada determinata17 SC CHERIE PARIS SRL 29118862 cosmetician 514102 Timisoara, Str: Bihor, nr:14, bl:, ap:, Tel:0723159193 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata18 S.C. PIN CONSTRUCT S.R.L. 18459694 dulgher restaurator 712402 Giarmata-Vii, Str: Giarmata-Vii, nr:58, bl:, ap:, Tel:0729825040 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata19 BEGA REPARATII VAGOANE S.A. 11534462 electrician de intretinere si reparatii 724507 Timisoara, Str: Garii, nr:2, bl:, ap:, Tel:493383 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata20 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 electrician de intretinere si reparatii 724507 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 1 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata21 SIPA ENGINEERING ROMANIA SRL 18025873 electrician echipamente electrice si energetice 724101 Timisoara, Str: Mangalia, nr:59-61, bl:, ap:, Tel:0356434200 2 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata22 ELTREX SRL 11738772 electrician in constructii 713701 Timisoara, Str: Grigore Alexandrescu, nr:180, bl:, ap:, Tel:0256218921 10 Liceu de specialitate 2 Pe perioada determinata23 PROMPT SA TIMISOARA 1817950 femeie de serviciu 913201 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:7, bl:, ap:, Tel:494809 3 Scoala generala 5 Pe perioada determinata24 CENTRUL MEDICAL THEODOR SRL 18216873 femeie de serviciu 913201 Timisoara, Str: Mihali Teodor, nr:2, bl:, ap:, Tel:436205 1 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata25 BARUM AUTOMOTIVE SRL 17078810 frezor universal 722408 Timisoara, Str: Ovidiu Cotrus, nr:14, bl:, ap:, Tel:227817 3 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata26 SC INTELMAN SRL 15202121 gestionar depozit 413101 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 1 Liceu de specialitate 2 Pe perioada determinata27 ARABESQUE SRL 5340801 gestionar depozit 413101 Timisoara, Str: Sagului, nr:205, bl:, ap:, Tel:291023 1 Liceu teoretic 1 Pe perioada nedeterminata28 BEGA REPARATII VAGOANE S.A. 11534462 incarcator-descarcator 933003 Timisoara, Str: Garii, nr:2, bl:, ap:, Tel:493383 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata29 PASMATEX SA 1805190 inginer chimist 214613 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata30 PASMATEX SA 1805190 inginer de cercetare in teh.chimica-textile,piele,blana,inloc. 252108 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata31 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 inginer de sistem software 213905 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 2 Pe perioada nedeterminata32 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 inginer electrotehnist 214407 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 2 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata33 SC INTELMAN SRL 15202121 inginer mecanic 214501 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 1 Invatamant superior 3 Pe perioada determinata34 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 inginer mecanic 214501 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 4 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata35 SC ZAMFCO NATURAL SRL 21611104 ingrijitor cladiri 914101 Timisoara, Str: Maresal Alexandru Averescu, nr:76, bl:, ap:5, Tel:0356807783 1 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata36 AUTOHTON TIM SRL 5730537 inspector (referent) resurse umane 342304 Timisoara, Str: Viilor, nr:24, bl:, ap:, Tel:0356112974 1 Liceu de specialitate 2 Pe perioada nedeterminata37 CENTRUL MEDICAL MARIAM 24571845 kinetoterapeut 222905 Pischia, Str: Pischia, nr:261, Tel:0744490102;0256/234222 2 Invatamant superior 0 Pe perioada nedeterminata38 NIG METAL VEST SRL 26656247 lacatus constructii metalice si navale 721407 Timisoara, Str: Visinului, nr:7, bl:, ap:, Tel:0757035790;0743129794 1 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata39 ELTREX SRL 11738772 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Grigore Alexandrescu, nr:180, bl:, ap:, Tel:0256218921 4 Liceu de specialitate 2 Pe perioada determinata40 SC VIPUBLIC COM ADVERTISING SRL 13620640 lacatus mecanic 721410 Dumbravita, Str: Dumbravita, nr:FERMA 11, bl:, ap:, Tel:0728098673 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata41 SC INTELMAN SRL 15202121 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 5 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata42 ADRIDAVIA SRL 4481373 lacatus montator 721411 Giroc, Terminal Semenic, Tel:0744130066 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata43 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 logistician gestiune flux 241301 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 2 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata44 SC AMELY SRL 1835271 lucrator comercial 522006 Timisoara, Str: Martirilor, nr:E62, bl:, ap:, Tel:489810 1 Liceu de specialitate 0 Pe perioada nedeterminata45 LIDL DISCOUNT SRL 22891860 lucrator comercial 522006 Bucuresti, Str: Dimitrie Pompeiu, Nr.6E;Tel:021/4071323 5 Liceu teoretic 1 Pe perioada determinata46 SC REAL HYPERMARKET ROMANIA SRL 17294806 lucrator comercial 522006 Chisoda, Str: Chisoda, nr:223, bl:, ap:, Tel:0356803660 1 Liceu teoretic 0 Pe perioada nedeterminata47 SC REAL HYPERMARKET ROMANIA SRL 17294806 macelar 741103 Chisoda, Str: Chisoda, nr:223, bl:, ap:, Tel:0356803660 3 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata48 TEATRUL GERMAN DE STAT 5016490 maestru lumini 347113 Timisoara, Str: Marasesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/201291 1 Liceu de specialitate 0 Pe perioada determinata49 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 magaziner 413102 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 2 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata50 PASMATEX SA 1805190 maistru industriile textila, pielarie 316101 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Scoala de maistri 3 Pe perioada nedeterminata51 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 manager 121029 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 1 Invatamant superior 5 Pe perioada nedeterminata52 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 manager relatii furnizori 123509 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata53 SC CHERIE PARIS SRL 29118862 manichiurist 514104 Timisoara, Str: Bihor, nr:14, bl:, ap:, Tel:0723159193 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata54 ARABESQUE SRL 5340801 manipulant marfuri 933005 Timisoara, Str: Sagului, nr:205, bl:, ap:, Tel:291023 3 Scoala generala 0 Pe perioada determinata55 SOC. COM. TIMCON SA 1823242 masinist la masini pentru terasamente (ifronist) 833201 Timisoara, Str: Aristide Demetriad 1-6, 7-30, nr:1/3, bl:, ap:, Tel:200287 2 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata56 TEATRUL GERMAN DE STAT 5016490 minuitor, montator decor 347108 Timisoara, Str: Marasesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/201291 2 Scoala generala 0 Pe perioada determinata57 HUDULIN SRL 3689750 mozaicar (exclusiv restaurator) 713203 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata58 SC INTELMAN SRL 15202121 munc.necal.la demol.cladiri,zidarie,mozaic,faianta,gresie,parchet 931301 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 5 Scoala generala 2 Pe perioada determinata59 S.C. PIN CONSTRUCT S.R.L. 18459694 munc.necal.la demol.cladiri,zidarie,mozaic,faianta,gresie,parchet 931301 Giarmata-Vii, Str: Giarmata-Vii, nr:58, bl:, ap:, Tel:0729825040 2 Scoala generala 2 Pe perioada nedeterminata60 MODA TIM SA 1816962 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 40 Scoala generala 0 Pe perioada determinata61 MODA TIM SA 1816962 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 20 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata62 GREAT PROTECTION 26115802 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Timisoara, Str: Liviu Rebreanu 46-156, nr:130, bl:, ap:, Tel:0356/883307 1 Scoala generala 3 Pe perioada nedeterminata63 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor 932007 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 30 Scoala generala 0 Pe perioada determinata64 MODA TIM SA 1816962 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 40 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata65 MODA TIM SA 1816962 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 40 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata66 TEATRUL GERMAN DE STAT 5016490 operator imagine 313204 Timisoara, Str: Marasesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/201291 1 Invatamant superior 0 Pe perioada determinata67 CAROLI PROD 2000 SRL 9164880 operator masini de etichetat 829002 Timisoara, Str: Ovidiu Cotrus, nr:24a, bl:, ap:, Tel:0214440809 2 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata68 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 operator obtinere prod.din spume poliuretanice si latex 815406 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 10 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata69 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 operator prelucrare cauciuc 823106 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 7 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata70 FLORIMPEX TIM SRL 21189884 operator prelucrare mase plastice 823203 Utvin, Str: Utvin, nr:433A, bl:, ap:, Tel:215129 2 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata71 SC TECHNICAL DIE CASTING SRL 18282893 operator prelucrare mase plastice 823203 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5a, bl:, ap:, Tel:0256/309699 5 Scoala generala 0 Pe perioada determinata72 SC LA VALERIU SRL 1804895 patiser 741203 Timisoara, Str: Orastie, nr:11, bl:, ap:, Tel:0256207518 3 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata73 SC AUCHAN ROMANIA SA 17233051 patiser 741203 Timisoara, Str: Aristide Demetriad 1-6, 7-30, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/250603 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata74 SC TRIPLE SECURITY SRL 18272440 paznic 915204 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN59,221, bl:, ap:, Tel:0256/220632 5 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata75 ZENIT SECURITY SRL 26163311 paznic 915204 Timisoara, Str: Gh.Ranetti, nr:33,Tel:0256/220632 5 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata76 PROSEGUR SECURITY S.R.L. 18613636 paznic 915204 Timisoara, Str: Bujorilor, nr:122, bl:, ap:, Tel:215689 2 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata77 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 primitor-distribuitor materiale si scule 413104 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 2 Liceu teoretic 0 Pe perioada nedeterminata78 SC THREE PILLAR GLOBAL ROMANIA SRL 18806076 programator 213102 Cluj-Napoca, Str: BUFTEA, nr:1, bl:, ap:, Tel:0364/402269 5 Invatamant superior 0 Pe perioada nedeterminata79 SC THREE PILLAR GLOBAL ROMANIA SRL 18806076 programator ajutor 312101 Cluj-Napoca, Str: BUFTEA, nr:1, bl:, ap:, Tel:0364/402269 5 Liceu de specialitate 0 Pe perioada nedeterminata80 SC AUCHAN ROMANIA SA 17233051 receptioner contractari-achizitii 341602 Timisoara, Str: Aristide Demetriad 1-6, 7-30, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/250603 1 Liceu de specialitate 2 Pe perioada nedeterminata81 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 referent de specialitate microbiolog 221216 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 4 Pe perioada nedeterminata82 SC DOMO RETAIL SRL 6529672 reprezentant tehnic comercial 341501 Tirgu Secuiesc, Str: ABATORULUI, nr:17, bl:, ap:, Tel:0267/363012 2 Liceu teoretic 0 Pe perioada nedeterminata83 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 sculer matriter 722202 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 1 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata84 SC INTELMAN SRL 15202121 sef birou aprovizionare-desfacere 123501 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 1 Invatamant superior 3 Pe perioada determinata85 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 sef formatie 122236 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 3 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata86 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 sef formatie industria confectiilor imbracaminte 316109 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 6 Liceu teoretic 1 Pe perioada nedeterminata87 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 sef schimb 122235 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 2 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata88 TEATRUL GERMAN DE STAT 5016490 servant pompier 516104 Timisoara, Str: Marasesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/201291 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata89 TRW AUTOMOTIVE SAFETY SYSTEMS ROMANIA SRL 16191624 slefuitor, lustruitor 742213 Timisoara, Str: Macin, nr:16, bl:, ap:, Tel:0256236212 5 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata90 TEATRUL GERMAN DE STAT 5016490 sofer autobuz 832301 Timisoara, Str: Marasesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/201291 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata91 GRUPUL HEIMERL VBC SRL 24222896 sofer autocamion/masina de mare tonaj 832401 Timisoara, Str: Mosnitei 3-13,6A, nr:6/A, Tel:0732954912 3 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata92 ARABESQUE SRL 5340801 sofer autocamion/masina de mare tonaj 832401 Timisoara, Str: Sagului, nr:205, bl:, ap:, Tel:291023 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata93 CAROLI PROD 2000 SRL 9164880 sofer de autoturisme si camionete 832201 Timisoara, Str: Ovidiu Cotrus, nr:24a, bl:, ap:, Tel:0214440809 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata94 SER DONICO SRL 18369389 spalatoreasa lenjerie 913303 Timisoara, Str: Calea Buziasului, nr:18, Tel:0256/274027 3 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata95 ARABESQUE SRL 5340801 stivuitorist 833403 Timisoara, Str: Sagului, nr:205, bl:, ap:, Tel:291023 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata96 BARUM AUTOMOTIVE SRL 17078810 strungar universal 722413 Timisoara, Str: Ovidiu Cotrus, nr:14, bl:, ap:, Tel:227817 8 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata97 ADRIDAVIA SRL 4481373 sudor 721209 Giroc, Terminal Semenic, Tel:0744130066 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata98 AUTOHTON TIM SRL 5730537 sudor 721209 Timisoara, Str: Viilor, nr:24, bl:, ap:, Tel:0256/400838 5 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata99 SC INTELMAN SRL 15202121 sudor in mediu protector 721208 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 5 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata100 SC INTELMAN SRL 15202121 sudor manual cu arc electric 721203 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 4 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata101 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 tehnician mentenanta electromecanica-automatica echip.ind. 311309 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 5 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata102 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 tehnician mentenanta electromecanica-automatica echip.ind. 311309 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 4 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata103 SC CLAGI SRL 14336265 tehnician asigurarea calitatii 315208 Biled, Str: Victoriei, nr:450, bl:, ap:, Tel:0256/377250 1 Scoala postliceala 0 Pe perioada determinata104 SILIKEN MANUFACTURING RMN 28056567 tehnician asigurarea calitatii 315208 Chisoda, Str: Chisoda, nr:km8+550, bl:dn 59, ap:, Tel:0256/215029 3 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata105 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 tehnician electronica, transporturi, posta si telecomunicatii 311406 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 2 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata106 SC LEVEL SPECIAL GSM SRL 26215730 vinzator 522004 Timisoara, Str: MARTIRILOR, nr:82, bl:, ap:, Tel:0764062001 1 Liceu teoretic 0 Pe perioada nedeterminata107 SEMIR COMPANY SRL 2804540 vinzator 522004 Timisoara, Str: Macilor, nr:21, bl:, ap:, Tel:0726188036 1 Liceu de specialitate 5 Pe perioada nedeterminata108 SC JETCAR SRL 17547917 vinzator 522004 Orastie, Str: MURESUL, nr:10, bl:, ap:7, Tel:0724605077 1 Liceu de specialitate 2 Pe perioada nedeterminata109 SC CARPETA 22934430 vinzator 522004 Timisoara, Str: Heinrich Iohann Pestalozzi, nr:22, bl:, ap:, Tel:0232/245030 1 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata110 SC VIPUBLIC COM ADVERTISING SRL 13620640 vopsitor industrial 714104 Dumbravita, Str: Dumbravita, nr:FERMA 11, bl:, ap:, Tel:0728098673 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata111 HUDULIN SRL 3689750 zidar rosar-tencuitor 712205 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata112 S.C. PIN CONSTRUCT S.R.L. 18459694 zidar rosar-tencuitor 712205 Giarmata-Vii, Str: Giarmata-Vii, nr:58, bl:, ap:, Tel:0729825040 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata113 TYAS CONS 18653223 zidar rosar-tencuitor 712205 Mosnita Noua, Str: Mosnita Noua, nr:297, bl:, ap:, Tel:0753418824 3 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata114 HUDULIN SRL 3689750 zugrav, vopsitor 714102 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata

 
Salonul Industriei Uşoare

  Timişoara - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in perioada 19 – 23 octombrie 2011, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, cea de-a 20-a editie a SALONULUI INDUSTRIEI USOARE, manifestare care reprezinta o oportunitate pentru toti producatorii si comerciantii de a–si prezenta noile colectii toamna – iarna.Pe parcursul acestei editii aniversare organizatorii pregatesc „Zilele Modei Banatene” care reuneste cunoscuti creatori de moda, tinere talente dornice de afirmare, dar si producatori, prezenti in cadrul expozitiei. Elementul de noutate al celei de-a II-a editii a Salonului este prezenta celor mai reprezentativi producatori din Banatul Sarbesc. TEMATICA EXPOZITIEI: Confectii, tricotaje, tesaturi, articole de lenjerie si alte articole textile, Blanarie, pielarie, incaltaminte, marochinarie, Articole sportive, pentru petrecerea timpului liber, Produse cosmetice, bijuterii si gablonturi, Produse naturiste si bio.

 
Drumul cel mai scurt spre Europa

  Jimbolia - In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat douazeci si trei de persoane care au trecut ilegal frontiera verde a Romaniei cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, aflati in misiunea de supraveghere a frontierei, au depistat in zona de competenta patru grupuri de migranti, dintre care primul grup format din unsprezece persoane, iar celelate trei din cate patru persoane fiecare.Pentru retinerea primului grup, lucratorii nostri au facut uz de armamentul din dotare, tragand in plan vertical un foc de averitisment, intrucat cei in cauza au ignorat somatiile legale facute de politistii de frontiera.Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, lucratorii au procedat la conducerea acestora, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre unsprezece algerieni, sapte marocani si cinci tunisieni, cu varste cuprinse intre 22 si 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.Politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

 
Acceleratul ţigărilor

  Moraviţa - Ieri, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravita feroviar, impreuna cu lucratorii vamali, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat care circula pe ruta Belgrad - Bucuresti.In urma actiunii, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in podul vagoanelor, cantitatea de 1.620 pachete de tigari, marcile Fast, Pall Mall si Viceroy in valoare de 16.200 lei.Deoarece tigarile nu au fost revendicate, acestea au fost preluate de autoritatea vamala.

 
Studentul traficant de marijuana

  Timişoara - Lucrătorii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au obţinut în cursul anului 2011 mai multe date şi informaţii cu privire la un tânăr implicat în traficul şi consumul ilicit de droguri în zona Complexului Studenţesc şi zona centrală a municipiului Timişoara. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a fost identificat P.V.M., de 21 de ani, din Timişoara, în urma documentării şi probării activităţii infracţionale a acestuia, în ziua de 12 octombrie, acţionându-se pentru prinderea în flagrant. În urma flagrantului organizat de poliţişti P.V.M., a fost surprins în timp ce încerca să distribuie aproximativ 5 grame de marijuana în apropierea Pieţei Operei din centrul Timişoarei. În urma percheziţiei efectuate de poliţişti la domiciliul acestuia au mai fost descoperite mai multe doze de marijuana precum şi mai multe ghivece în care au fost crescute plante de către suspect. În baza administrării materialului probator în cauză procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara l-au prezentat pe P.V.M. instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, magistraţii emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.