47 de cazuri cu 254 de MIGRANTI ILEGALI la FRONTIERA de VEST. Irak, Iran, Siria, Afganistan, Kosovo...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.08.2018 14:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara s-a desfasurat sedinta de “Evaluare a activitatii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, pe primul semestru al anului 2018”.

Analizand fenomenul migraţionist in funcţie de locul savarşirii faptei, s-a constatat ca ponderea cea mai mare a infracţiunilor de treceri frauduloase au fost savarşite de migranţi ilegali la frontiera cu Republica Serbia.
Au fost constatate 47 de cazuri cu 254 de migranţi ilegali.

Din totalul migrantilor depistaţi la frontiera cu Serbia, cele mai multe cazuri s-au inregistrat la sectoarele politiei de frontiera Oraviţa, Moraviţa şi Cruceni.
Situaţia migrantilor ilegali depistati pe cetaţenii se prezinta astfel: Irak, Iran, Siria, Afganistan, Kosovo etc.

In ceea ce priveşte traficul de migranţi in primul semestru al anului 2018 au fost instrumentate  12 cazuri de migratie ilegala in care a fost probata activitatea infracţionala a 40 de traficanti de migranti.
In ceea ce priveşte masurile intreprinse in urma continuarii cercetarilor şi tragerea la raspundere a persoanelor vinovate care au savarşit infracţiuni de trafic de migranţi, procurorii de caz au dispus:
-    21 masuri de arest preventiv,
-    6 masuri de control judiciar
-    13 traficanţi/facilitatori sunt cercetaţi in stare de libertate.

Documentara activitatii infractionale a celor 40 de calauze/facilitatori a contribuit la descurajarea fenomenului migrationist, aspect reliefat de trendul descrescator inregistrat in perioada analizata din anul 2018.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.