Cosmin CONTRA, SELECTIONER la NATIONALA. Va face treaba, oare, DINAMOVISTUL de la TIMISOARA?...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 17.09.2017 20:00 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Federaţia Romana de Fotbal a ajuns la o inţelegere de principiu cu Cosmin Contra in privinţa preluarii postului de selecţioner al Naţionalei Romaniei.

In data de 14 septembrie 2017, preşedintele Razvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgenţa al FRF sa negocieze cu anumiţi antrenori ocuparea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale.
Comisia Tehnica a recomandat mai multe nume de candidaţi, iar preşedintele FRF şi-a insuşit aceste propuneri.
Numirea in funcţie a unui nou selecţioner şi detaliile contractului ce urmeaza a fi incheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv şi supuse aprobarii acestuia.

Cosmin Marius Contra, nascut la 15 decembrie 1975, la Timişoara, şi-a inceput cariera de jucator la Poli Timişoara, apoi dupa 3 sezoane, in ianuarie 1996 a ajuns la Dinamo.
Dupa un sezon şi jumatate la bucureşteni, a fost transferat in schimbul sumei de 800.000 de euro la Deportivo Alavés, in Spania. Cu gruparea din Vitoria, Contra a ajuns pana in finala Cupei UEFA din 2001, fiind printre remarcaţii finalei cu toate ca formaţia sa a pierdut meciul jucat contra echipei FC Liverpool cu scorul de 4-5 (4-4 dupa 90 de minute).
A mai jucat la AC Milan, Atletico Madrid, la WBA in Anglia şi la Getafe intre 2005-2010.
Pe durata celor 14 ani de activitate ca jucator Contra a adunat 72 de selecţii la naţionala marcand 7 goluri, unde a reprezentat Romania la Euro 2000 şi Euro 2008.
A revenit in Romania in 2012, fiind instalat ca antrenor la Petrolul Ploieşti şi a obţinut Cupa Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.