USLaritmetica cu pensionari

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 12.08.2012 17:58 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

"Am reuşit să returnăm banii beneficiarilor de drept ai celor 5,5 procente impuse de Guvernul Boc pensionarilor cu venituri de peste 740 de lei. E vorba despre 2 milioane de români cărora am reuşit să le facem dreptate" - spune un reprezentant al Partidului Social Democrat.
Aproape că-ţi dau lacrimile despre ce pot face aceşti adevăraţi cavaleri ai dreptăţii din România. Uite la ei, săracii, ce sensibilizaţi sunt de problemele naţiunii.
Ce nu spune sau ce se face că uită să spună aşa zisul social-democrat, că altfel nu-l pot numi, este că în România, la sfârşitul anului 2011 erau înregistraţi nu mai puţin de 5.555.000 de pensionari. Pentru cine se încurcă în cifre, asta înseamnă peste cinci milioane şi jumătate de români.
Pesedistul de serviciu la aruncat praf în ochii mulţimii nu este deloc interesat de Ceilalţi. De majoritatea pensionarilor. Ca să fie şi mai clar pentru USL-aşii care s-a văzut că au plagiat şi cartea de aritmetică, majoritate înseamnă peste 50 plus 1 dintre cei 5.555.000 de pensionari. Peste 3,5 milioane de pensionari din România trâiesc cu o pensie de la 740 de lei în jos. Adică sub limita subzistenţei.
Dar pentru PSD/USL, importante sunt cele două milioane de pensionari nedreptăţiţi de Guvernul Boc.
Tot PSD/USL uită să vorbească de sistemul de pensionare din România pe care l-au instaurat Ion Iliescu şi clica lui în anii de după 1989, cu privilegiaţi care încasează lunar pensii de mii de euro. Cum uită să vorbească despre pensionarii de aceeaşi vârstă, aceeaşi vechime, acelaşi loc de muncă, dar cu pensii substanţial diferite. Doar c-aşa au vrut muşchii PSD-ului sau cum s-o mai fi numit înainte.
Până la urmă, ca să înţeleagă şi mormonii orbiţi de strălucirea celestă a USL-aşilor, nu este vorba de 2 milioane sau de 3,5 milioane. Chiar dacă este şi asta. Este vorba de conceptul de justiţie socială aplicată tuturor cetăţenilor ţării româneşti, fără privilegiile pe care Ion Iliescu şi clica lui le-au acordat de-a lungul timpului celor pe care i-au considerat ei, cu voia dumneavoastră, primii pe listă, mai ... responsabili.
Aşadar, vă bateţi cu vorbele în piept că aţi făcut dreptate celor 2 milioane de pensionari oropsiţi de Traian Băsescu. Sunt foarte curios când o să vă lăudaţi că fiecare va primi după muncă şi răsplată? Că după gură şi răsplată se vede la Dan Voiculescu şi la acting president.
Sau nu vă interesează cei peste 3,5 milioane de pensionari amărâţi, ci majoritatea de 2 milioane care va rămâne după ce îi veţi scoate pe ceilalţi de pe listele electorale..

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.