USL cauta grajdeni

Scris de | Publicat in 07.08.2012 14:56 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

In primăvară, când PDL-ul termina resursele interne şi apela la soluţia cu Mihai Răzvan Ungureanu premier si un guvern de linia a doua de cadre, cu exceptia UDMR-ului, scriam că Traian Băsescu a introdus în joc rezervele.
Orice strateg militar ştie că atunci când apelezi la eşalonul II sau la rezerve bătălia e pe sfârşite: o înlocuire a forţelor sau o capitulare este iminentă. Ce nu ştiam atunci era că valoarea rezervelor introduse de PDL şi aliaţii săi e cu mult peste valoarea miniştrilor grăjdeni ai USL.
Aflat în război
cu lumea civilizată, care le condamnă acţiunile,
cu legea, dând ordonanţe neconstituţionale şi încălcând prevederi constituţionale,
cu ICR care înseamnă cultura,
cu UE, folosind dublul limbaj,
cu leul, pe care l-au adus la minime istorice,
cu CCR, prin presiuni inacceptabile,
cu diaspora, prin refuzarea existenţei acestora şi a dreptului de vot,
cu olimpicii, jignindu-i golăneşte,
cu FMI, pe care l-a atacat în opoziţie şi cu care Ponta refuză să se întâlnească,
cu "minoritatea" de 11 milioane de români declaraţi "morţi" pe care o contrapune unei "majorităţi" de 7,5 milioane, umflată prin fraudă electorală,
cu PDL, inamicul lor etern,
cu Traian Băsescu,
cu Ioan Rus si Paul Dobre, care au refuzat să încalce legea,
cu primarul Andrei Chiliman, care a luat poziţie din interiorul PNL faţă de excesele lui Crin Antonescu,
cu DNA, pe care îl vor subordonat USL-ului,
cu ANI, ale cărei decizii privind incompatibilitatea le ignoră,
cu justiţia, refuzând scoaterea din parlament a parlamentarilor incompatibili,
cu bunul simţ, mistificând şi minţind cu neruşinare,
cu adevărul şi logica, interpretând realităţi evidente după bunul lor plac,
cu Monitorul Oficial, pe care l-au confiscat,
cu Viviene Reding, pe care au acuzat-o de imixtiuni şi proastă informare,
cu El Pais, pentru articolul despre demisia lui Ponta,
cu PPE, pe care îl declară partizanul PDL şi al lui Traian Băsescu,
cu presa din Germania, ale cărei articole le răstălmăcesc,
cu economia, pe care o ignoră pentru că nu o înţeleg,
cu mediul universitar, plagiatul lui Ponta făcând înconjurul lumii,
cu poporul român pe care îl supun unei agresiuni fără precedent …
USL-ul nu poate câştiga decât praf şi pulbere. Nu vor cuceri statul ci îl vor distruge. Deschizând atâtea fronturi de luptă, expunându-se oprobriului partizanilor celor afectaţi de atacurile USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu se văd din ce în ce mai singuri într-o bătălie care nu mai este deja a membrilor PSD sau PNL.
Disperarea liderilor USL îi determină, pe de o parte să caute grăjdeni dispuşi să rişte totul pentru o răsplată probabil consistentă financiar sau o sinecură ipotetică, iar pe de altă parte îi obligă să-şi "asigure" libertatea. În acest context trebuie citite stenogramele PNL apărute ieri din care reiese că Antonescu a participat la o şedinţă a PNL încălcând grav şi pentru a nu ştiu câta oară Constituţia. Pentru că el personal trebuia să se asigure că problema referendumului este abordată şi că discuţiile despre schimbarea lui Daniel Morar vor avea şi ele loc. Astfel DNA-ul şi Traian Băsescu continuă să fie "o problemă a PNL şi nu una personală". La fel trebuie văzută participarea Monei Pivniceru la întâlnirea cu aceiaşi membri PNL din 06 august 2012, probabil în acelaşi scop, al confiscării justiţiei şi ataşamentul găştii de grăjdeni.
Devine evident pentru oricine că interesele lui Dan Voiculescu (dosar penal) şi ale liderilor actuali ai PNL converg. Atunci când un fost securist a cărui avere fabuloasă are surse incerte, provenite, aşa cum spune o parte a presei, din furtul conturilor lui Nicolae Ceauşescu, are aceleaşi interese cu Relu Fenechiu (dosar penal), cu Tudor Chiuariu (dosar penal), cu Varujan Vosganian (dosar penal) sau Dinu Patriciu (dosar penal) este evident că scopul lor nu este prosperitatea României. Scopul comun este acapararea justiţiei pentru că altfel ajung la închisoare la fel ca Adrian Năstase.
Aici am să fac o paranteză pentru prietenii liberali: "Mai credeţi în buna intenţie a acestui partid şi că scopul lor este bunăstarea Romîniei? Este evident acum că miza nu este Traian Băsescu ci controlul justiţiei şi nefuncţionarea statului de drept? Cum credeţi că pot funcţiona afaceri solide în România în aceste condiţii economice? Cum credeţi că piaţa va reacţiona în condiţiile unei instabilităţi politice şi a unei ameninţări economice pe care o constituie criza? Dar mai ales, vă întreb pe voi, cei care mai cred în valoarea sacrificiului înaintaşilor liberali în închisorile comuniste, de ce niciun lider liberal nu a luat poziţie faţă de imixtiunea postului Vocea Rusiei în viaţa politică din România?"
Victor Ponta şi Crin Antonescu vor juca totul pe o carte. Nepublicarea nici până la ora la care scriu articolul a deciziilor CCR în forma completă, nerespectarea adresei prin care se cere expres trimiterea listelor electorale pe baza cărora a avut loc referendumul sau tergiversarea trimiterii lor pentru a câştiga timp, ori numirea unui ministru al justiţiei al cărui scop este eliminarea lui Daniel Morar de la şefia DNA şi a Codruţei Kovesi din funcţia de Procuror Şef, arată că nu se vor opri aici. Ajutaţi de grăjdeni dar abandonaţi de politicienii care nu doresc să se mai compromită, din categoria Ioan Rus sau Paul Dobre, cei doi se îndreaptă către o realitate înţeleasă de tot mai mulţi români şi se îndepărtează de o iluzorie reuşită în care, se pare, abia mai speră.
Audierea de ieri a chestorului sef Manoloiu şi securizarea listelor de la BEC prin descinderea procurorilor ICCJ de a doua zi după referendum arată că există un dosar penal deschis, probabil, imediat după participarea lui Ponta la Bruxelles. Eu sunt unul dintre cei mulţi care au trimis o sesizare la Ministerul Public privind încălcarea gravă a legii de către cel care a fost numit în primul rând să reprezinte statul şi să-i respecte legile.
De ce am sesizat Ministerul Public? Pentru că sunt viu. Pentru că nu-mi place nedreptatea. Şi pentru că, simplu, nu-mi plac "grăjdenii"!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.