Romania inumana

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 21.06.2012 13:34 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Partidul Social-Democrat a fost şocat. Justiţia s-a dovedit inumană, spune părintele de onoare Ion Iliescu.Adrian Năstase a fost umilit, spune absolventa de facultate fără bacalaureat Ecaterina Andronescu. Şi aşa mai departe. Toţi frumoşii, aşii şi bogaţii politicii româneşti au fost şocaţi şi denunţă abuzurile Justiţiei. Deşi ordinul se execută, nu se discută. Vai de noi, şi pe deasupra vânătorul de renume mondial, eminenţa cenuşie a democraţiei originale româneşti, angajatul la stat, politicianul pus în slujba poporului care-i putred de bogat din salariul amărât de bugetar, intelectualul Adrian Năstase nici să se sinucidă nu ştie. Adrian Năstase nu de inteligenţă duce lipsă, ci de caracter. Caracterul i-a pus pistolul în mână, iar inteligenţa a încurcat gâtul cu capul. A fost ca în urmă cu mulţi ani, când i-a nimerit zona inghinală a lui Ilie Sârbu, accident de vânătoare despre care instituţiile statului, condus pe atunci de prim-ministrul Adrian Năstase, au tăcut mâlc şi au dat-o pe mersul broaştei. Ancheta de atunci s-a terminat înainte de a începe, pentru că pe atunci Justiţia îşi făcea treaba.
Nu ca acum, când este coruptă până în măduva oaselor şi cînd îl condamnă pe intangibilul Adrian Năstase, care este mai presus de lege, de români, de România. Este omul providenţial, fără de care România nu ar fi ajuns la nivelul de civilizaţie la care s-a ajuns în prezent. România s-ar fi întors înapoi în timp, pe vremea lui Decebal. Că pe vremea lui Traian suntem.
Adrian Năstase nu suportă Justiţia care l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Este o nedreptate strigătoare la cer. Statistica ultimilor ani, vedeţi rapotul anual al DNA, arată limpede că în jur de treisferturi dintre cei judecaţi şi condamnaţi pentru corupţie s-au ales cu sentinţe cu suspendare. Este inimaginabil ca tocmai luceafărul democraţiei originale româneşti să primească o sentinţă cu executare.
Păi cum, doi-trei ani cu executare primesc doar copiii flămânzi ai României care fură câte un telefon mobil, minorii aproape analfabeţi pe care Ecaterina Andronescu ar vrea să-i facă absolvenţi de facultate, adolescenţii crescuţi în spiritul valorilor irefutabile prezentate pe toate posturile de televiziune, mândriile ţării din a căror îmbrăcăminte, toate laolaltă, abia dacă mai încropeşti o rochie pentru o Angela Similea de pe vremuri.
România lui Adrian Năstase nu este România mea. România lui Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Năstase şi chiar Traian Băsescu nu este România mea. Cum nu a fost nici România lui Ceauşescu.
Este o Românie a impostorilor, a ipocriţilor, a beţivilor, a proştilor şi a nebunilor. M-am săturat de eterna şi fascinanta Românie care a ajuns ca o cutie de conservă aruncată în mijlocul drumului şi în care se urinează fiecare după bunul plac.
Şi din păcate nu sunt singurul. România a ajuns o formă fără fond din care fug până şi gândacii de Colorado. România valorilor în care cred eu a murit demult. Mai exact, a murit câte puţin în fiecare clipă, în fiecare zi.
Valorile adevărate ale României au ajuns să fie preşurile pentru toate reziduurile sociale. Şi umane. România nu de inteligenţă duce lipsă, ci de caracter. Caracterul rămâne, inteligenţa pleacă...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.