O viata electorala fericita!

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 07.12.2012 17:22 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ca şi olimpiadele sportive, ca şi februarie care se (pre)lungeşte cu o zi odată la patru ani, aşa este şi cu alegerile parlamentare. 

Când, pentru o perioadă, cetăţeanul de rând este bulversat, înghesuit, centralizat, brutalizat psihic, dezmierdat, pixualizat, tevepsihopat, pancartizat, supravocalizat, afişalizat şi aşa mai departe.
Şi parafrazând un titlu de film, parcă rusesc, toată lumea latră, urlă şi promite. O feerie, nu altceva!
Duduie străzile de indivizi pe care nu i-ai văzut în viaţa ta (şi nici nu o să-i mai vezi!), bubuie toată lumea de atâta deşteptăciune de guiţăie şi porcii în cocină, bâzâie televizoarele în priză de supraîncărcate ce sunt. O vreme ai senzaţia că niciodată nu a existat atâta inteligenţă pe milimetrul pătrat.
Nimeni, însă, nu-şi explică faptul că deşi există o mulţime de indivizi duşi cu parlamentul la sorcovit, care se autodeclară deştepţi şi salvatori ai planetei, atunci când ajung Acolo se transformă în nişte şobolani care fug în taote direcţiile doar pentru a-şi salva propria piele şi buzunarul proprietate personală.
Şi se mai iscă o întrebare. Dacă stai cu fiecare de vorbă dintre candidaţii ăştia la veşnicie parlamentară, fiecare e pâinea lui Dumnezeu, mintea lui Einstein şi empatia Maicii Tereza.
De mai bine de 20 de ani, România este condusă de oameni providenţiali, care povestesc fiecare cât de mult bine au făcut de când şi-au câştigat privilegiul de a privi mulţimea de sus în jos.
Şi tot de mai bine de 20 de ani, România tot cade, se descompune, se depopulează, se dezintegrează, se demoralizează, se sufocă, se prosteşte.
Întrebarea e: dacă sunteţi atâta de deştepţi cum vă arătaţi mulţimii, de ce România se dărâmă cărămidă cu cărămidă, de ce tot ce atingeţi se transformă în praf şi pulbere?
Uite-aşa îmi vine în minte o replică a unui adolescent: Toţi trişează, aşa ajungi în vârf!
Aşa că vă doresc o viaţă electorală fericită!...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.