Ne-am saturat de Europa!

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 06.10.2012 13:12 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Dacă cineva se duce într-o cârciumă, din multele care există în spaţiul carpato-danubiano-pontic, şi ia un beţiv şi vrea să-l facă antreprenor de succes, şansele sunt aproape nule.
Dacă altcineva se duce într-o ţară, din singura care există, şi ia un om de pe stradă şi vrea să-l facă antreprenor de succes, şansele sunt aproape la fel de nule.
Dacă Ion Iliescu a dat MEBO la toţi românii, nu a fost pentru a-i face antreprenori de succes. Cum nu a reuşit să facă antreprenori de succes nici din minerii pe care i-a disponibilizat, le-a dat nu ştiu câte salarii şi i-a mai trimis şi la cursuri de capitalism intensiv.
De o vreme încoace, cu mândrie proletară se înfierează Europa, căreia vezi-doamne i s-a năzărit să pună capac României şi să o ţină la foc mocnit până dă în clocot.
Dacă până mai ieri ne tot uitam ca curca în lemne pe cerul patriei în aşteptarea americanilor, acum nici ăştia nu mai sunt buni de nimic.
De ruşi ne-am săturat de-a lungul timpului şi va mai trece multă apă de Dunăre până ecourile sovietice se vor estompa în negura vremurilor. Dacă se va întâmpla vreodată.
Aşadar, ruşii sunt răi, americanii sunt şi mai răi, europenii sunt întruchiparea răului. Noroc cu românii, un popor binecuvântat de Dumnezeu, că altfel s-ar duce dracului echilibrul pe planeta asta.
S-a dus comunismul, a venit capitalismul. Dar asta nu înseamnă şi că s-au dus comuniştii şi au venit capitaliştii. Până la urmă fiecare se adaptează cum poate şi cum vrea pentru a supravieţui.
S-a golit ţara de români plecaţi în Europa şi s-a umplut de milionari autohtoni. Tot Europa e de vină!
Europa trimite bani pentru tot felul de proiecte care să aducă România mai aproape de civilizaţie, dar românii refuză să-i cheltuie. Tot Europa e de vină!
Se inventează tot felul de legi, ordonanţe, hotărâri, ordine, decrete, de la o zi la alta, fiecare după cum se trezeşte dimineaţa, dar Europa vrea ca România să aibă o legislaţie adaptată Uniunii Europene. Cine-i de vină? Europa!
Domle, nici un cui nu mai poţi să baţi în uşa de la biserică, că Europa vrea să se facă după procedură.
A vrut Europa să avem Arena Naţională şi am făcut Arenă Naţională. Dar tot Europa vrea să fie şi gazon de calitate, ceea ce cam nasol, pentru că proiectantul a aşezat stadionul cu faţa spre Rusia.
Şi uite aşa ne-a făcut-o Europa din nou. Că nici iarba nu mai creşte fără mandat european...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.