Factura anormalitatii

Scris de | Publicat in 24.09.2012 08:45 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

România plăteşte factura anormalităţii sale.

În 1989 când în Europa de Est „Revoluţia de catifea” schimba regimuri ale statului totalitar cu unele mai democratice,la noi se trăgea în populaţie după un scenariu făcut de KGB şi şefii emanaţi ai unor instituţii precum Securitatea, Armata şi Internele. De atunci fiecare ţară din blocul Tratatului de la Varsovia a plecat, ideologic, spre vest pentru a-şi găsi bunăstarea şi fericirea proprie.

Noi am rămas să ne plângem morţii. Deşi ştim de atunci ce s-a întâmplat şi cine e vinovat, încă nu a plătit nimeni. Câţiva au ieşit în Piaţa Universităţii să protesteze, în timp ce alţii descopereau televizorul color sau îşi împărţeau sinecuri de mari revoluţionari: certificate ce le dădeau dreptul la pensii speciale, terenuri, spaţii comerciale. Aşa s-a creat prima schismă de după 1989. Unii care au plătit preţul libertăţii şi alţii care şi-au împărţit beneficiile ei.

După 22 de ani în care cei mai mulţi redescoperim zilnic televizorul color, în format HD de data asta, o sumară radiografiere a României arată cam aşa: cel mai mare exod al unei populaţii, peste 3 milioane de români, economia la pământ, infrastructura la pământ, sănătatea falimentară, educaţie de subzistenţă, infracţionalitate crescută, izolare politică internaţională, perspective sumbre şi politicieni care manipulează pentru că şi-au creat condiţiile ideale: incultura şi lipsa de opţiuni a electoratului, precum şi modele „de succes” pe care le-au aruncat prin presa de scandal.

România plăteşte de peste 22 de ani factura anormalităţii sale.

Stânga s-a unit sub umbrela USL şi pare destul de puternică politic. Construcţia acum a unei drepte politice este destul de tardivă şi se face cu orgolii, subfinanţare şi suspiciune.

PDL-ul se mişcă într-o logică a unui partid ce a fost la guvernare şi care, e adevărat, a început nişte reforme structurale, dar a comunicat prost şi a avut un capital uman destul de slab ancorat în valorile politicii moderne şi ale statului de drept. Dovada cea mai bună este marele traseism al membrilor săi, către USL, atunci când justiţia şi guvernul MRU au început să funcţioneze.

Pe de altă parte PNŢCD se zbate între chemarea către USL, acolo de unde o fac foştii membri exponenţi ai CDR-ului precum Emil Constantinescu sau Victor Ciorbea sau a reconstrui ceva politic. Un partid confruntat cu infiltrări şi lupte intestine, cu un electorat propriu dezamăgit şi cu puţine soluţii de creştere organizaţională nu poate constitui un obstacol pentru USL.

Partidele noi incluse sau nu în ARD, Noua Republică şi Forţa Civică, beneficiază de carisma unui bun comunicator precum Mihail Neamţu sau a unui lider precum Mihai Răzvan Ungureanu, ultimul ajuns la o cotă de popularitate situată undeva între 25 şi 35%. Cum organizarea lor teritorială este în curs de finalizare, acestea nu au încă imaginea electorală ce le-ar permite să facă diferenţa la alegeri. Şi nu o vor face până când credibilitatea lor nu va fi construită pe oameni competenţi şi de încredere dar şi pe soluţii viabile ce trebuiesc comunicate românilor.

Aşadar pe dreapta avem o aşteptare imensă şi o ofertă nu prea bogată şi nematurizată. Situaţia mă duce cu gândul la regele de 18 ani care a primit în 1940 sarcina de a conduce România, într-un moment greu, ca de altfel şi anul 2012. Nu insist cu acest subiect pentru că este sensibil, doar întreb: „dacă în 1947 comuniştii nu erau ajutaţi să ia puterea absolută şi aveam o conducere democratică, de dreapta, unde am fi fost acum ca naţiune?” Probabil că nu aşa de rău faţă de acum.

România plăteşte de peste 65 de ani factura anormalităţii sale.

În aceste condiţii ce facem? Lăsăm aceeaşi indivizi pe care i-am pus să conducă ţara să ne arunce în prăpastia economică, socială şi politică riscând pierderea libertăţii individuale şi naţionale? Situaţiile excepţionale nasc întotdeauna soluţii excepţionale: USL nu va lăsa din mâini conductele prin care se alimentează de la bugetul de stat şi politicienii săi vor aduce în luptă toate mijloacele şi metodele de care dispun. Lovitura de stat din vară este un bun exemplu că au un plan pentru asta, că nu le pasă de consecinţe şi că o vor face negreşit. Doar să rămână la putere. Sunt răi şi nu au scrupule!

Iar dacă unii dintre voi consideră că mai rău nu se poate, USL ne arată contrariul. Vor urma scumpiri la utilităţi, taxe mai mari, un viitor fără investiţii pentru că statul şi UE le-a oprit finanţarea, distrugerea totală a culturii, a educaţiei, a economiei. Vor urma protestele de strada a celor 7,4 milioane de români înşelaţi de USL atunci când vor înţelege că nu Traian Băsescu e răul cel mare: preşedintele e absent de mai bine de o lună de pe ecranele televizoarelor, lăsând USL-ul să-şi rupă gâtul între ei, la TV sau în faţa populaţiei pentru că nu ştiu unde şi cum să conducă România.

Ieşirea din cutia logicii lui „Jos Băsescu” nu s-a făcut nici acum de USL iar produsul acesta va fi vândut în continuare pentru că altfel românii ar vedea că a crescut euro, că Europa ne-a izolat, că băncile nu acordă împrumut pentru că nu mai avem garanţii, că suntem mai săraci, ... dar mai ales că perspectiva cu ei este tot mai sumbră.

Acum se comportă „cu mănuşi” pentru că se vor confrunta cu alegeri. După, dacă inconştienţa populară le va da puterea, veţi vedea punând în practică ceea ce lasă să scape pe căi neoficiale sau faţă de care şi-au manifestat intenţia: cotă unică de impozitare de 32%, supraimpozitarea imobilelor, a averii şi delaţiunea fiscală, lipsa investiţiilor, schimbarea conducerii până la cel mai jos nivel cu persoane, inclusiv infractori, care să le asigure impunerea fricii şi a obedienţei, precum şi, cel mai important, subordonarea justiţiei şi continuarea atacului la instituţiile statului. În acest timp televiziunile „de casă” sau acaparate vor deturna imaginea într-o campanie perpetuă şi furibundă de manipulare. Dacă le vom da votul, celor ce par a fi din ce în ce mai evident un GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT denumit USL,

România va continua să plătească încă mulţi ani factura anormalităţii sale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.