Eu stiu cum se pot castiga urmatoarele alegeri in Romania!

Scris de | Publicat in 25.01.2012 09:01 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Stop! Stop! Nu dati navala, de azi inainte nu mai raspund la usa si mi-am schimbat deja numarul de telefon mobil.Nu ma cautati pentru solutia magica! Eu stiu cum se pot castiga urmatoarele alegeri in Romania, asta e clar, si va voi lamuri acum si aici, dar s-ar putea ca solutia asta sa nu va fie pe plac. De fapt, daca sunteti reprezentantii staff-ului electoral al vreunui partid politic sau al unui viitor prezidentiabil, atunci am o veste proasta: solutia mea nu se aplica in cazul dumneavoastra. De aceea, am sa o dezvalui aici! Altfel v-o vindeam pe bani grei. Ar fi meritat o gramada de bani. De fapt ar fi meritat oricat, pentru ca voi ati fi putut sa furati oricat, daca ati fi ajuns la putere.

Solutia este destul de simpla, si ea implica inscrierea in cursa electorala a unui nou partid. Un partid aparte, un partid fara ideologie, fara platforma-program, fara sedii, fara conducere si cu atatia membri cat sa poata propuna cate un candidat in fiecare colegiu din Romania.
Doar doua conditii trebuiesc neaparat indeplinite: candidatii trebuie sa fie alesi pe spranceana si denumirea partidului trebuie sa fie cea pe care v-o voi dezvalui eu mai jos.
Mai intai, candidatii. Pentru ca acest partid nu are ideologie si nici program, nu are sens sa aiba mai multi membri decat candidati. Acesti candidati vor fi votati de imensa majoritate a electoratului fara a fi nevoie de alti membri ca sa contribuie la activitatea partidului. De fapt partidul nu va avea nici o alta activitate, niciodata. Scopul unic al acestui partidului este sa castige alegerile. Cum?! Va suna cunoscut: un partid fara ideologie, fara program si cu un singur scop: sa castige alegerile! Ati vazut asta prin Parlamentul Romaniei in ultimii douazecisidoi de ani?! Da, aveti dreptate … De aceea prima optiune pentru candidatii acestui partid ar fi mortii. Da, ati auzit bine, oameni morti! Mortii au marele avantaj ca sunt obedienti, si anume fac ceea ce trebuie, adica nimic! Veti spune ca e imposibil, ca legea nu va permite asa ceva. Eu cred ca daca mortii au dreptul sa aleaga (am vazut destui pe lista de alegatori din sectia unde votez eu), atunci ar trebui sa aiba si dreptul sa fie alesi. Faceti rost de listele de alegatori de la ultimele alegeri, cautati persoanele decedate si inscrieti-le in partid. Mortii sunt utili. Pot vota din nou si anul acesta. Nu-si va bate nimeni capul sa-i stearga de pe lista!

In al doilea rand, denumirea. Ei bine aici este cheia intregii operatiuni! Trebuie castigate alegerile, deci este imperios necesar sa ma ascultati cu atentie! Veti avea grija ca acest partid sa fie ultimul partid inregistrat la Comisia Electorala Centrala, si in consecinta, conform legii, va fi ultimul inscris pe buletinele de vot. Iar denumirea lui va fi: “Niciunul Din Cei De Mai Sus” … cu majuscule, ca asa zice legea. Daca prevederea Dicţionarului ortografic, ortoepic şi morfologic din 2005 care permite forma “NICIUNUL” nu va place, atunci puteti folosi si varianta clasica: “NICI UNUL”. Adica, nu ii vom trimite pe cei de mai sus in parlament, pe niciunul, nici macar pe unul!!!
Cum functioneaza solutia mea? Simplu! Imaginati-va un alegator, in cabina de vot, parcurgand lista de pe buletinul de vot cu stampila in mana, dialogand cu propria-i constiinta civica:
“Astia sunt hoti, nu-i pot vota. Astialalti sunt incompetenti, nu. Astia sunt nebuni de legat, n-am sa-I votez. Urmatorii sunt un partid fantoma, nu votez asa ceva. Astia nu. Nici astialalti. Nu. Nu. Nu. Ia te uita: NICIUNUL DIN CEI DE MAI SUS! Sigur ca da!”
VOTAT!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.