De ce au pierdut Vasile Blaga&PDL?

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 11.12.2012 18:12 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Vasile Blaga&PDL nu au pierdut doar din cauza crizei economice, USL-ului, lui Traian Băsescu, lui Emil Boc, politicii ştruţului şi lui... Constantin Ostaficiuc. Vasile Blaga a avut şi are şi alte probleme. De alt gen şi de altă genă.
Pe la începutul săptămânii finale a campaniei electorale, la sediul PDL, din Timişoara, a avut loc o întâlnire subversivă şi mobilizatoare la care au participat candidaţii PDL, primarii din judeţ, precum şi preşedintele partidului, Vasile Blaga.
Într-o dispoziţie destul de destinsă, Vasile B. s-a trezit că spune privitorilor: “Vă anunţ că dacă ARD ia sub 20 %, eu îmi dau demisia”. Cu mâna pe portocaliu, monşer!...
Cum scorul electoral la nivel naţional a fost de aproximativ 17%, ar fi (fost) de aşteptat ca liderul pedelist să-şi ţină promisiunea.
Dar în dulcele stil deja clasic al românilor, tradiţia mioritică demonstrează că nici-un lider care a făcut astfel de declaraţii nu s-a ţinut de cuvânt.
Un obicei ce pare, până în acest moment, a se confirma încă o dată.
Pe de altă parte, Vasile Blaga era liniştit, în ciuda previziunilor proaste. Şi a viziunilor şi mai proaste.
Argumentaţia lui explică comportamentul de noncombat al pedeliştilor (care au mai rămas) din timpul campaniei. Vasile B., sprijinindu-se în vorbe ca păstorul în ciomag, se arăta satisfăcut că anul viitor România are de plătit datorii de peste 13 miliarde de euro, iar la Banca Naţională nu sunt decât vreo 9, pentru diferenţă neexistând surse de finanţare. Aşa că, citez: “De Paşte, vom sta cu burta la soare, bem bere şi vom creşte cu 1 % pe săptămână în sondaje”...
De asta a pierdut Vasile B.&PDL. O campanie electorală nu se face numai cu lipitori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.