Ce valoare are visul?

Scris de | Publicat in 05.09.2012 13:02 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Am citit de curand articolul doamnei Alina Mungiu-Pippidi din editia on-line a ziarului Romania Libera.La dorinta doamnei analist politic, comentariile au fost suspendate pe criteriul „scrie si fugi” probabil din dorinta unui monolog care, dupa cum e specificat pe site, va fi reluat numai dupa alegeri. Pana atunci doamna Alina Mungiu-Pippidi poate scrie orice, despre oricine, fara un minim drept la replica. Curat dialog!

Din 1990 si pana az, diversi specialisti politici, precum doamna Alina Mungiu-Pippidi, unita cu sindicatele intr-o tentativa de Romanie Curata, ne spun ce e bine si ce este rau. Ce se poate sau ce nu, cine e bun si cine e rau in Romania. Rezultatul se vede la vot si in esecul politic al celor pe care i-am sustinut pana acum. Evident doamnei Alina Mungiu-Pippidi si acestor specialisti nu li se poate reprosa nimic pentru ca, nu-i asa?, este doar parerea lor avizata in care au crezut dezinteresat. Oare? Fara a-i demonetiza, sunt putini cei care si-au pastrat coloana vertebrala si nu au ales, pentru bani multi, „tulumba” unui Vantu ori a unui Voiculescu. Cum spunea cineva, mai sunt putini cei care nu au dat coloana pe colon.
Tot de peste 22 de ani ni, se spune in cine sa credem si in cine nu. Si cum orice potentiala constructie de dreapta sau de stanga care poate sa ameninte pozitia partidelor actuale este de la nastere sortita esecului. Ni se mai spune ca nimic nu poate sta in fata frumusetii incomensurabile a unui Iliescu, Ponta ori Geoana. Mari oameni de stat dealtfel. Ori ca niciun partid nu poate concura cu imaculatul PSD ori, mai nou, cu alianta USL cea degraba infaptuitoare de puciuri comandate de la Moscova. Evident ca realismul argumentat al doamnei Alina Mungiu-Pippidi are si raspunsul fatidic: abandonati orice speranta voi cei ce mai visati intr-o altfel de politica!
O intreb pe doamna Pippidi doua lucruri: 1. care este rezultatul actiunii sale de a apara ICR amenintat de mutarea de catre plagiatorul Victor Ponta de la Presedintie la Guvern si desemnarea unui director precum tovarasul securist Andrei Marga si 2. daca nu cumva atacurile sale au legatura si cu plecarea sponsorului Romaniei Curate catre un partid din Alianta de Centru Dreapta unde i s-a oferit o functie de conducere importanta, pe masura aportului sau financiar? Pentru ca se pare ca doar interesele si banii stau la baza alegerii argumentelor si a ideilor sale inestimabile.
Raspunsul lamuritor este necesar pentru actiunea noastra viitoare. Unii dintre noi cred intr-o alternativa credibila si autentica la USL. Mai mult, construim activ fie pentru a scapa de frica mocirlei in care aceasta alianta ne poate aduce inca o data dupa alegerile parlamentare, fie pentru ca simtim ca este nevoie de o constructie politica si civica durabila. In acest context nu putem ramane impasibili cand observam cum vine doamna Alina Mungiu-Pippidi cu buldozerul inteligentei sale ingenue si, evident, dezinteresat sa darame aceasta constructie. Folosind argumente puerile si dorindu-ne esecul doamna ne arata critic si acuzator cu degetul sau subtire pentru ca, am crede noi, ii stam in gat. Ei si celor pe care ii protejeaza.
Nu stiu ce valoare are visul pentru doamna Alina Mungiu-Pippidi, insa am sa spun, asa cum am invatat de la John Fitzgerald Kennedy, ca visul si atitudinea sunt totul. In mocirla in care doresc sa ne tina „emanatii” intelectuali, precum domnia sa, aceste valori sigur ca nu conteaza. Dar pentru cetatenii europeni ele au valoare pentru ca e cam tot ce ne-a mai ramas dupa ce intelectualii croiti pe masura ei au facut posibila nu doar mentinerea comunismului feudal in Romania peste 22 de ani, ci si victoria lui, folosindu-se de o populatie saracita sistematic si adanc lobotomizata de televiziuni particulare.
Imi asum sarcina sa va anunt, stimata doamna Alina Mungiu-Pippidi, ca sansele ca productiile dvs. emo-analitice sa darame speranta realizarii unei constructii politice veritabile si autentice de centru dreapta sunt extrem de mici. In cazul meu chiar nule pentru ca stiu, nu-i asa?, ca „MRU trebuie atins ca e la 35% incredere”. Sigur ca la asa un procent nu are sanse! Mai vorbim dupa 2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.