Cantecul de lebada al lui Marian Iancu?

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 25.03.2012 16:04 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Cum o să ajungă banii timişorenilor în buzunarele lui Marian Iancu? Cu grijă, ar spune cineva. Dar eu nu sunt cineva. Şi nu e vorba de o măslină acolo, ci se vorbeşte de jde milioane de euro. Întrebarea e: de ce?Până la urmă este vorba de Societatea Comercială FC Timişoara S.A. Cum scrie pe ştampilă. Dar, mai ales, este vorba de Marian Iancu. De instinctele lui Marian Iancu într-ale show-biz-ului. 

În acest moment, situaţia clubului alb-violet este mai mult decât delicată. O situaţie care va afecta mai mult sau mai puţin alegerile locale din iunie şi pe cei implicaţi direct. Dar sunt implicaţi şi bani publici, banii timişorenilor.
Deşi la final de mandat, aleşii locali nu pot să arunce pe fereastră cu 30-40 de milioane de euro pentru vrabia de pe gard. Dar nici nu-şi pot permite un eşec. Şi acest lucru îl ştie foarte bine Marian Iancu, care tocmai de aceea forţează lucrurile.
Dar mai există un risc şi mai mare pentru "careul de aşi", format din Constantin Ostaficiuc, Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu şi Titu Bojin, care negociază trecerea clubului în subordinea administraţiei timişorene.
În primul rând, nu se ştie cu exactitate ce se află dincolo de păienjenişul de documente, de bani şi de firme implicate în malaxorul juridic al lui Marian Iancu construit în jurul şi în interiorul clubului.
Şi în al doilea rând, aflată sub presiune, administraţia locală poate ajunge în postura de fazan, pompând nişte bani înainte de a fi definitivat contractul de vânzare-cumpărare.
În plus, mai există şi o altă faţetă a problemei: dacă Marian Iancu se răzgândeşte, în condiţiile în care cu siguranţă nu va primi suma pe care şi-o doreşte? Pentru că, în cele din urmă, statutul de persoană publică influentă îl apără, deocamdată, de intervenţiile justiţiei şi de scandalurile care s-ar naşte şi ar croşeta orice posibilă execuţie penală a lui Marian Iancu. Odată trecut în linia a doua a atenţiei opiniei publice, Marian Iancu ar deveni o ţintă accesibilă. Foştii patroni de cluburi nu mai sunt foarte agreaţi de posturile de televiziune şi se sting în uitare. Poate tocmai din această cauză, Marian Iancu nu va renunţa cu uşurinţă la statutul de vedetă şi va continua hora cu jocuri de culise şi dansuri de societate, populate cu strigături şi interjecţii.
Totuşi, chiar dacă s-a întins mai mult decât îl ţine plapuma şi acest fapt va implica până la urmă şi consecinţe, nu numai drepturi, Marian Iancu este cel care a retrezit fenomenul fotbalistic în oraşul de pe Bega, aflat pentru mult timp într-o zonă crepusculară de al cărui blestem se pare că Timişoara încă nu a scăpat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.