Basescu proxenetul

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 26.07.2012 19:11 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Cei mai mulţi dintre românii normali tac.
Tac şi muncesc, cum au făcut dintotdeauna.
Cum o arată toate statisticile din 1989 încoace.
Numărul lor se apropie undeva aproape de jumătate din populaţia ţării.
Ei ştiu că nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu şi găştile lor politicoidale nu le pune mâncare în strachină. Şi când unul dintre cei enumeraţi ar veni şi ar trânti poporului câte o friptură la cină, cu siguranţă vin vremuri grele şi se subţiază ciorba până când nu rămân decât aburii.
Cei mai mulţi dintre românii normali nu înţeleg de unde a apărut această ostilitate devoratoare într-o societate civilă şi aşa bântuită de iluzii şi deziluzii încrâncenate de lipsuri şi ignoranţă.
Cei mai mulţi dintre românii normali îşi asumă ignoranţa şi încearcă să supravieţuiască printr-o trudă uneori aproape chiar neomenească pentru nişte oameni civilizaţi şi europeni.
Numai că Victor Ponta şi Crin Antonescu promit întoarcerea. Întoarcerea la normalitate. Pentrul cel dintâi, normalitatea înseamnă 2004. Înseamnă Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Pentru celălalt, normalitatea înseamnă 2008. Înseamnă Călin Popescu Tăriceanu şi Dinu Patriciu.
Pentru cei mai mulţi dintre românii normali nu a existat niciodată normalitate. Încă o aşteaptă.
Victor Ponta şi Crin Antonescu promit o Românie mai bună fără Traian Băsescu. Dar nu încearcă în nici un moment să demonstreze că sunt mai buni decât Traian Băsescu. Dimpotrivă.
În societatea românească, s-a crăcănat o prăpastie a duplicităţii, ipocriziei şi ignoranţei de care sunt la fel de vinovaţi şi Victor Ponta, şi Crin Antonescu, şi Traian Băsescu. La fel ca şi complicii lor, unii mai şmecheri, alţii mai fraieri.
România nu era o virgină nici în 2004 şi nici în 2008, care a fost violată şi lăsată de izbelişte de marinarul Traian Băsescu.
România era doar o babă care-şi târa zilele şi aştepta o îmbucătură ceva mai europeană de la civilizaţiile occidentale. Şi acum, s-a trezit, săraca, după un tratament intensiv de portocal(i)e, că nu mai are nici dinţi în gură.
Şi tot molfăie la promisiunile şi faptele lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. Şi nu simte decât un gust vechi, de mucegai comunist vândut prin supermarketurile care au împânzit România... 

Păi, maică, de-astea sunt sătulă! - parcă o aud spunând.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.