Apocalipsa dupa Ion

Scris de | Publicat in 18.12.2012 15:43 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Desi asteptati Apocalipsa (statistic 1 din 7), ea va trebui sa mai intarzie cel putin 2 saptamani. Nu ca asa am decis eu sau tu, dar sunt cateva motive rationale.

Intai de toate, ca de Sfantul Ion nu putem sa nu-l sarbatorim pe Iliescu. La varsta sa, nu stim cate ocazii mai avem sa o facem, mai ales ca omul, daca imi permiteti sa-i spun astfel, pentru unii stiu ca ramane „tovarasul”, iar pentru altii „criminalul”, deci omul a influentat decisiv Romania ultimilor 23 de ani. De la tratatul cu URSS prin care am pierdut Insula Serpilor, imediat dupa Lovitura de stat cu suport KGB din 1989 si pana la „omul nou” pe care s-au bazat cele 60% din voturile USL, Ion Iliescu are meritul implicarii directe sau indirecte in tot ceea ce ne dezgusta cand ne uitam la ce puteam fi, in comparatie cu celelalte tari europene foste comuniste si ce este acum Romania.

Sa nu va indoiti ca Ion Iliescu e in tot si in toate doar pentru ca nu-l vedeti. De 1 Noiembrie, Ziua Mortilor in Banat, auzeam la telefonul lui Teodor Maries cum strigau revolutionarii de casa ai PSD la usa lui Iliescu ca sa li se dea drepturile inapoi. Auzeam strigaturi si glasul stins al lui Ion Iliescu impaciuitor, dar ingrijorat. Poate ca si acum ei sunt la usa lui Iliescu, pentru ca, desi s-a promis electoral, revolutionarii nu si-au primit drepturile. Dar daca veti cauta in presa nu veti gasi nimic, asa cum nu am gasit nici eu pe 1 noiembrie 2012. Ciudat nu? Nu, presa este protectoare cu Ion Iliescu.

De aceea, ma pot intreba daca nu cumva presa stie ca apocalipsa s-a amanat 2 saptamani, dar vor sa ne pacaleasca pentru ca sa ne bucuram pana la Sfantul Ion. Fie si pentru ca apocalipsa USL ce va sa vina la anul sa ni se para mai suportabila. Ca ce vor face romanii dupa ce trec sarbatorile, sleiti de atata efort de a manca si a bea cu sefii sau cu familia, cu portofelele goale dar cu o nota de plata la utilitati, clientela care a platit campania USL si datoria de tara … apocaliptice? La anul vor trebui platite 13 miliarde de euro din care se pare ca 9 sunt la BNR. Sper sa nu gresesc.
Si de unde credeti ca va lua Ponta acesti bani? Da, ati ghicit, taxe si impozite pentru ca nu au investit in posibilitati de a face bani, ci numai in voturi si in „omul nou”. Sau mai bine spus „omul nou apocaliptic”. Visat de tovarasul Nicolae Ceausescu, conceptul de om nou al societatii multilateral dezvoltate a fost deturnat de tovarasul Ion Iliescu si s-a reusit ca 60% din cei 40% de votanti sa fie transformati in omul nou antenizat si lobotomizat antibasescu. Suficient cat acestia sa influenteze viitorul si sa decida daca Traian Basescu va inghiti sau nu porcul cand va desemna primul ministru al Romaniei. Din miile de alti porci, unii probabil viitori ministri intr-un guvern gumilastic cat sa cuprinda toata clientela USL, iar altii intr-un Parlament in care nu le mai ajung scaunele, dormitoarele si masinile de serviciu. Apocaliptic!
Asa ca haideti sa incepem sa bem de pe acum, sa ne bucuram si sa ne pregatim sa ne traim, sper eu impreuna, apocalipsa dupa Sfantul Ion.
La multi ani!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.