Editoriale

Editoriale şi analize despre tot ceea ce influenţează viaţa noastră cea de toate zilele. Nimic din ce este omenesc nu scapă fără o analiză atentă şi documentată.

 
Groapa cu africani si asiatici a Europei

Zilele trecute, preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat încă o dată mânia aproape proletară împotriva olandezilor, care nu vor să fie de acord cu primirea României în spaţiul Schengen.

 
Un pas inainte in Legea medierii

După ce a fost dezbătută public, aproape un an, modificarea prevederilor Legii 192/2006, privind obligativitatea medierii în cauzele simple, a fost depusă pentru a intra în dezbatere parlamentară, cu mari şanse de reuşită la finele acestui an.

 
Bilet de adio

Eu, Nicu Zahariuc, am hotărît să-mi pun capăt zilelor. Cer iertare familiei, prietenilor, colegilor, întregii populaţii mondiale care nu va afla despre acest fapt şi nu va putea să mă plîngă şi nu în ultimul rînd lui Dumnezeu.

 
Istoria atentiei nelegiferate la romani

În oraşul meu aproape natal, umbla înainte de 89 o vorbă a unui medic, intrată în legenda locală: "Ia-l de coaie şi du-l la morgă!".

 
Medierea, procedura prealabila obligatorie?

În legislaţia din România, medierea este o procedură voluntară, dar tot mai des este pusă în dezbatere publică obligativitatea medierii în unele cauze din Dreptul Civil, Dreptul Familiei, dar şi din Dreptul Penal.

 
Nu mai avem geniu, domnilor!

Viaţa este tot mai gri. Incoloră, inodoră şi insipidă, cum era la un moment dat o formulă verbală pe care o tot repeta un profesor de chimie.

 
Medierea, o alternativa la sala de judecata

Practicată cu succes în SUA şi în majoritatea ţărilor vest-europene, medierea între părţi a început să prindă contur şi în România.

 
Medierea, o alternativa la sala de judecata

Practicată cu succes în SUA şi în majoritatea ţărilor vest-europene, medierea între părţi a început să prindă contur şi în România.

 
Viaţa ca o minciună

Ciudat cum trece viaţa şi nu ne dăm seama cu adevărat ce este şi cum este. Deunăzi, am realizat că, de fapt, educaţia pe care o primeşti de-a lungul vieţii este ca o şcoală a minciunii.

 
Intrebarea e: Dumnezeu ce vrea?

Tot privim de ani buni spre talibanismul care se manifestă în zona arabă a planetei, principalul focar