Editoriale

Editoriale şi analize despre tot ceea ce influenţează viaţa noastră cea de toate zilele. Nimic din ce este omenesc nu scapă fără o analiză atentă şi documentată.

 
Povestea vesnicei alegeri intre Cei-Care-Sunt si Cei-Care-Au-Fost

In vechea Agora, un pumn de muritori s-a razvratit. Promisiunea prea asteptatei schimbari a adus cu sine o reformare a cantitatii de paine si circ.

 
Onoratî redacţîi

Îs un moldovean amărât vinit în Timişoara cu migraţia, ştiţi mneavoastră acelea cu “sârma” sau “sapă ăi dacă nu ţ-o plăcut şcoala”.

 
Eu stiu cum se pot castiga urmatoarele alegeri in Romania!

Stop! Stop! Nu dati navala, de azi inainte nu mai raspund la usa si mi-am schimbat deja numarul de telefon mobil.

 
Tiganiada, povestea tiganului

Ruseşte i se spune Ţâgan, ungureşte – Tsigany, germană – Zigeuner, italiană – Zingaro, franceză – Tsigane, gitan sau bohemian, greacă – Tsiganos, iar în româneşte Ţigan. 

 
Otto sau Stefan?

De cand sunt stapanul unui mic patruped, pe nume Otto, pe care-l plimb in fiecare zi prin cartier, m-am imprietenit cu toate batranicile din zona care-si alina batranetea si singuratatea cu cate un catel.

 
Jurnal de revolutie

15 ianuarie, o zi agitata. Televiziunile vuiesc cu stiri despre ceea ce se intampla la Bucuresti. Din cand in cand , pe burtiera ecranului apar informatii despre Cluj, Targu Mures, Iasi, Timisoara etc. Cohorte de demonstranti se pare ca marsaluiesc in orase din toata tara.

 
Scrisoare catre Oreste: Teoria porcului

Am o stare confuză. De fapt este starea mea normală. Eu sînt confuz din naştere. De fapt de după naştere, cînd mi-am pus întrebarea de ce m-am născut? Răspunsul a fost că aşa a vrut Dumnezeu.

 
Metoda alternativa de rezolvare a conflictelor

Doresc sa transmit cititorilor un an cu multe impliniri si cat mai putine conflicte si sa-i indrum cu toata responsabilitatea spre MEDIERE... ca metoda alternativa de rezolvare a conflictelor, a litigiilor aflate pe rolul instantelor sau chiar inainte de inceperea unui proces in instanta.

 
Cine sapa mormantul Sanatatii?

Proiectul unei noi legi a sănătăţii a iscat o adevărată isterie mioritică. De la proteste de stradă, cauze facebookistice şi emailizate, până la bălmăjeli interminabile pe la tot felul de televiziuni.

 
La fiecare 40 de secunde, un om se sinucide in lume

De-a lungul anului 2011, aproape că nu a existat săptămână în care să nu se consemneze o sinucidere în judeţul Timiş. Oricum, pare un fenomen mult mai intens decât până acum,

 
Muzeul Ororilor de la Sag

Într-o localitate din apropierea Timişoarei, comuna Şag, un bărbat de 29 de ani şi-a ucis socrii şi fiul de 7 ani, după care s-a spânzurat. Aşa a început anul 2012 în materie de ştiri senzaţionale.

 
Smecher, fraier si misto

Fiecare epoca are un limbaj propriu de exprimare, perceptia asupra realitatilor cotidiene fiind definita uneori de cuvinte care intra in vocabularul comun facand cariera.