Editoriale

Editoriale şi analize despre tot ceea ce influenţează viaţa noastră cea de toate zilele. Nimic din ce este omenesc nu scapă fără o analiză atentă şi documentată.

 
Cantecul de lebada al lui Marian Iancu?

Cum o să ajungă banii timişorenilor în buzunarele lui Marian Iancu? Cu grijă, ar spune cineva. Dar eu nu sunt cineva. Şi nu e vorba de o măslină acolo, ci se vorbeşte de jde milioane de euro. Întrebarea e: de ce?

 
Speranta unei generatii pierdute

In urma cu aproape 10 ani, ma inscriam intr-un partid politic. Furios si frustrat de obsedantul deja-vu politic, imi imaginam atunci ca va fi suficient ca un pumn de oameni hotarati sa vrea si lumea in care traiam atunci s-ar putea schimba.

 
Domnisoara Comandant

De la Timisoara la Istanbul ajungi in cateva ore cu avionul. O cursa te duce dimineata devreme de la Timisoara la Bucuresti si imediat ai legatura spre Istanbul. Doua curse pe distante aproape egale, cu aeronave identice: doua zboruri trase la xerox.

 
De ce va pierde Ciuhandu, de ce va castiga Robu?

Fără nici o îndoială, lupta electorală pentru adjudecarea funcţiei de primar al municipiului Timişoara se va da între actualul Gheorghe Ciuhandu, care ocupă cel mai râvnit fotoliu din oraşul de pe Bega de 16 ani, şi Nicolae Robu,

 
Comoara lui Decebal

"Se găsiră şi comorile lui Decebal, cu toate că erau ascunse sub apa râului Sargetia... Căci Decebal, prin mijlocul captivilor lui, abătu râul, săpă albia lui şi punând într-însa mult aur şi argint,

 
Oamenii-Oglinda

În viaţă întâlneşti tot felul de oameni. Până la un moment dat, totul curge departe de tine, ca un râu pe care îl simţi, dar nu îl vezi.

 
Semnificativ sau nu?

"Umilirea totală a individului este prezentată drept eliberare definitivă, ocultarea informaţiei este prezentată ca acces la informaţie, manipularea exercitată de către putere, drept control public asupra puterii, iar arbitrarul puterii, drept respectare a sistemului juridic.

 
Balada studentului intarziat….

Domnule profesor, doamna profesoara, V-anunt de pe-acuma ca nu mai vin la scoala.

 
Scrisoare de dragoste la moldoveni

Fă, Ileană, să vii diseară până în fundul grădinii,

 
Doza mortala a bunului simt

Nu este uşor să trăieşti în prezentul simplu al României şi să mai etalezi, cel puţin din când în când, bunul simţ ca unitate de măsură.

 
Avancronica TIM ROCK 2012

La initiativa lui Shimmy, un rocker cu vechi state de plata prin trupele timisorene, undeva prin toamna lui 2011, apare pe Facebook (unde altundeva?) un grup numit “TIMROCK (A)L!VE” ce-si propune sa revigoreze miscarea rock din Timisoara. Argumentul infiintarii grupului suna cam asa:

 
Medierea in dreptul penal

Deşi pare un obiect nou lansat pe piaţa rezolvării alternative a conflictelor, am privilegiul de a fi practicat medierea timp de peste 20 de ani în profesia de poliţist, a conflictelor în materie penală.