Editoriale

Editoriale şi analize despre tot ceea ce influenţează viaţa noastră cea de toate zilele. Nimic din ce este omenesc nu scapă fără o analiză atentă şi documentată.

 
O viata electorala fericita!

Dacă sunteţi atâta de deştepţi cum vă arătaţi mulţimii, de ce tot ce atingeţi se transformă în praf şi pulbere?

 
Legea lui Ponta

Victor Ponta vrea să trăiască într-o ţară în care el hotărăşte cine poate intra la închisoare...

 
Munca de subteran la PSD

Viaţa politică şi economică a României după 1989 a fost definită şi bântuită de singurul partid care a existat de-a lungul celor douăzeci şi ceva de ani. Şi fiindcă trebuia să poarte un nume, se numeşte PSD. Acum.

 
Cine noncombate cu Pinocchio de Timis?

Când s-au inventat, în sfârşit, colegiile uninominale, s-a crezut că asta va influenţa procesul electoral de pe plaiurile mioritice, apropiindu-i pe aleşi de alegători.

 
Tot despre bere

Dupa placutul popas sub castanii gradinii de vara a calugarilor augustini, trebuie sa-mi dezmortesc picioarele inapoi, spre centrul istoric, pe malul Salzach-ului. Asta pentru ca sunt in cautarea Stiegl Bierkeller.

 
Ne-am saturat de Europa!

Dacă cineva se duce într-o cârciumă, din multele care există în spaţiul carpato-danubiano-pontic, şi ia un beţiv şi vrea să-l facă antreprenor de succes, şansele sunt aproape nule.

 
Doar despre bere - Salzburg

In drum spre Munchen, capitala Bavariei, pe un traseu al berii, prima oprire va asteptati sa fie Viena.

 
Factura anormalitatii

România plăteşte factura anormalităţii sale. În 1989 când în Europa de Est „Revoluţia de catifea” schimba regimuri ale statului totalitar cu unele mai democratice,

 
Doar despre bere

Pentru ca am petrecut cateva zile in Bavaria si Austria delectandu-mi papilele cu cateva din cele mai bune beri din lume, m-am decis sa va fac intrucatva partasi la placuta mea experienta.

 
Mii de balante

În România post-decembrista nu cred ca a fost o lupta a doctrinelor. Nu cred ca ideile au stat la baza inclinarii balantei intr-una sau alta dintre parti.

 
Dreapta intre idee si realismul scopului

Recentele miscari si animozitati din sanul coalitiei de dreapta ce sta sa se formeze sub sigla Aliantei Romania Dreapta tradeaza, pe de o parte, lungul drum pana la maturitatea politica a liderilor unor partide mici, iar pe de alta parte orgoliile si interesele puse la masa negocierilor, desi acolo trebuia sa stea doar scopul comun.

 
Ce valoare are visul?

Am citit de curand articolul doamnei Alina Mungiu-Pippidi din editia on-line a ziarului Romania Libera.