Cati ROMANI au MURIT la WORLD TRADE CENTER, la 11 SEPTEMBRIE 2001?...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 11.09.2017 07:09 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

2.993 de oameni şi-au pierdut viaţa, inclusiv cei 19 terorişti: 246 in cele patru avioane, din care nu a supravieţuit nimeni, 2.603 in New York in cladiri şi la sol, şi 125 la Pentagon. 

Inca 24 de persoane au ramas date disparute.
Toţi cei morţi erau civili, cu excepţia a 343 de pompieri, 72 de ofiţeri de aplicare a legii, 55 de militari, iar cei 19 terorişti care au pierit in atacuri.
Peste 90 de ţari şi-au pierdut cetaţeni in atacurile de la World Trade Center.

In 2007, instituţia de medicina legala din New York a adaugat-o pe Felicia Dunn-Jones la lista victimelor atacurilor din 11 septembrie.
Dunn-Jones a murit la cinci luni dupa 9/11 in urma unei boli de plamani legata de expunerea la praf in timpul prabuşirii World Trade Center.

NIST a estimat ca se aflau aproximativ 17.400 de civili in complexul World Trade Center in momentul atacurilor, iar statisticile autoritaţii portuare din New York şi New Jersey arata ca 14.154 de persoane erau de regula in Turnurile Gemene inainte de 8:45 a.m.
Marea majoritate a celor de sub zona de impact au fost evactuaţi in siguranţa, impreuna cu 18 persoane aflate in zona de impact din turnul de sud.
1.366 de oameni aflaţi la etajele de impact sau deasupra acestora au murit in Turnul de Nord.
Conform raportului comisiei, sute de oameni au murit pe loc in urma impactului, iar restul au ramas in cladire şi au murit dupa ce s-a prabuşit turnul.
600 de oameni au murit imediat sau au fost prinşi sub daramaturile Turnului de Sud.

Cel puţin 200 de oameni au murit dupa ce au sarit din turnurile in flacari, cum arata şi fotografia „The Falling Man”, cazand pe strazi şi pe acoperişurile cladirilor din apropiere la sute de metri dedesubt.

La cateva saptamani dupa atacuri, numarul estimat al morţilor era de peste 6.000. Municipalitatea a putut identifica ramaşiţele doar a aproximativ 1.600 dintre victimele de la World Trade Center.
Medicii legişti au colectat „aproximativ 10.000 de fragmente neidentificate de os şi ţesut care nu au putut fi legate de niciuna din persoanele de pe lista morţilor”.

Cantor Fitzgerald L.P., o banca de investiţii cu sediul in etajele 101–105 ale World Trade Center 1, a pierdut 658 de angajaţi, considerabil mai mulţi decat orice alta companie.
De Cantor Fitzgerald se leaga numele a trei dintre cei cinci romani despre care se ştie ca au murit in atentatul de la World Trade Center, la 11 septembrie 2001.
Eugen Gabriel Lazar, de 27 ani, venit cu familia in SUA in 1985, alaturi de soţii Alexandru Liviu şi Corina Stan, 34 ani, respectiv 31 ani, ajunşi in SUA in 1995, cand au caştigat la Loteria vizelor.
Au fost identificaţi de rude doar cu ajutorul analizelor ADN.
A mai fost şi Joshua Poptean, de 37 ani, angajat la o companie de construcţii din Bronx.
Plecat din Romania şi stabilit la Portland, Oregon, a fost prins la etajul 106, in timp ce verifica, la un control de rutina, tamplaria la un restaurant.
Lista romanilor identificaţi ca fiind victime ale atentatului de la WTC o mai cuprinde şi pe Ana Fosteris, 58 de ani, venita in America de pe vremea comunismului şi care lucra ca broker pentru AON, companie care a pierdut 175 de angajaţi.

Monumentul ridicat in memoria celor aproape 3000 de victime ale atentatului a fost ales din 5.201 de propuneri şi aparţine arhitectului Michael Arad.
Care este fiul lui Moshe Arad, evreu nascut in Romania in 1934 şi ajuns ambasador al Israelului in Mexic şi SUA...(sursa: Wikipedia şi alte surse)

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.