Ghid util

Informaţii esenţiale despre Timişoara şi Banat, statistică şi instituţii, turism şi economie. Totul despre Timişoara, Banat şi Regiunea de Vest.

 
11 lucruri de stiut despre ZAVOI

La Zavoi se presupune ca este fortificatia de pamant si de piatra la patru ore inainte de Portile de Fier ale Transilvaniei, descrisa si desenata la inceputul secolului XVIII de A. Marsigli.

 
Muzeele din judetul Timis

Cu denumire, localitate, adresa, profil, program

 
Rezervatii naturale in judetul Timis: LACUL SURDUC

Este cel mai mare lac din vestul Romaniei

 
18 lucruri de stiut despre SASCA MONTANA

Unde Nera strabate un defileu, cu aspect de chei, ingust, spectaculos şi absolut salbatic, formand cele mai lungi chei din Romania.

 
Rezervatii naturale in judetul Timis: BEBA VECHE

Reprezinta o zona de protecţie pentru o specie de pasare de stepa din familia Otididaelor, cunoscuta sub denumirea de dropie comuna (Otis tarda).

 
15 lucruri de stiut despre DOGNECEA

# Epoca romana - Exploatarile miniere au fost identificate sub forma unor puturi de mina, a unor gramezi de zgura si prin monede romane. Se extragea de aici fier arama, argint si aur.

 
Rezervatii naturale in judetul Timis: MLASTINILE MURANI

Un loc ideal de cuibarire şi de popas in timpul pasajului pentru un numar insemnat de specii de pasari de importanţa naţionala cat şi europeana.

 
22 lucruri de stiut despre MEHADIA

Mehadia a fost centrul politic şi administrativ al unui district romanesc pana in veacul al XVI-lea

 
Rezervatii naturale in judetul Timis: SARATURILE DINIAS

In arealul rezervaţiei, in mlaştinile saraturate care se formeaza primavara, vegeteaza o alga cunoscuta sub denumirea populara de cleiul pamantului

 
22 lucruri de stiut despre BERZOVIA

# Literatura de specialitate considera ca scenele 16 -17 sau 18 de pe Columna lui Traian ar reprezenta Berzobis.

 
Rezervatii naturale in judetul Timis: MOVILA SISITAK

Aria naturala cu o suprafaţa de 0,50 hectare se afla in extremitatea nord-vestica a judeţului Timiş, aproape de limita teritoriala cu judeţul Arad

 
Calendarul pietelor si targurilor din judetul Timis in anul 2016

Localitaţile din judeţul Timiş, forma de manifestare - piaţa agroalimentara, targ de animale sau targ mixt, precum şi perioada cand se organizeaza