JUSTITIE pe vremea lui ION ILIESCU. Doar pentru ca a fost SEFUL SECURITATII lui CEAUSESCU, sa-l nenorocesti o VIATA INTREAGA?...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.04.2017 11:08 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

28 aprilie 1992: Se incheie procesul fostului şef al Securitaţii, Iulian Vlad, care este condamnat la 24 ani de inchisoare şi degradare militara.

La data de 6 ianuarie 1990 (!), ca urmare a schimbarii regimului, generalul-colonel Iulian Vlad a fost eliberat din funcţia de ministru secretar de stat şi şef al Securitaţii Statului şi trecut in rezerva.
Iulian Vlad, fost sef al Directiei Securitatii Statului, a fost trimis in judecata, prin rechizitoriul nr. 81/P/1990 din data de 17.07.1990, intocmit de Directia Procuraturilor Militare, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la genocid.
La 28 aprilie 1992, s-a incheiat procesul fostului şef al Securitaţii, Iulian Vlad, care a fost condamnat la 24 ani de inchisoare şi degradare militara, ca urmare a implicarii sale in represiunea care a avut loc la Timişoara şi la Bucureşti
Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii, a fost amnistiat la sfarsitul anului 1993 de catre presedintele Ion Iliescu.

Iulian Vlad: activist UTC, curs de şase luni de specializare in securitate in URSS (1956–1957), studii de Drept si Academia „Stefan Gheorghiu”, cariera in cadrul Directiei de Invatamant si al Directiei de Cadre a MAI, comandant al Scolii militare de ofiteri activi ai Securitatii de la Baneasa, secretar de stat al MAI, insarcinat cu coordonarea „structurilor de contraspionaj”, membru al CC al PCR (22 noiembrie 1984 – 22 decembrie 1989), deputat in Marea Adunare Naţionala (1985 – 1989), general colonel, ministru secretar de stat la MAI si sef al Departamentului Securitatii Statului (1987 - 22 decembrie 1989).

Nascut la 23 februarie 1931, la Gogoşiţa, in judeţul Dolj.
Dintr-un raport de investigatii din 10 februarie 1959 asupra numitului Vladu I. Nicolae, cantareţ bisericesc, si a sotiei sale, Vladu N. Eugenia, parintii ultimului sef al Securitatii, s-a aflat ca Nicolae Vlad „s-a inapoiat in anul 1946, cu un grup de prizonieri, ce au fost pregatiti pentru a duce lupta impotriva fascismului”, conform documentelor de la CNSAS...
Dupa fuga generalului Mihai Pacepa, Iulian Vlad a fost numit in comisia ce a investigat „defectiunea” acestuia.
Iulian Vlad a fost unul dintre ofiterii de Securitate cu functii de conducere in aparatul represiv al statului comunist, care a participat şi la elaborarea masurilor de reprimare adoptate de autoritati dupa revolta minerilor din Valea Jiului, in august 1977.(sursa: Wikipedia şi alte surse)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.