INEDIT. Care erau DISTRACTIILE cu care se lauda TIMISOARA in urma cu o JUMATATE DE SECOL?... VIDEO+FOTO

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 17.04.2017 08:39 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Car Maintenance At Resort (1966) se numeşte filmuleţul realizat in jurul datei de 15 august 1966 probabil de Televiziunea Romana şi ajuns in arhiva British Pathe.

Este o invitaţie pentru turiştii din ce in ce mai mulţi care calatoresc ”pe drumurile de frumuseţe ale ţarii”.
”Iniţiative demne de toata lauda a gospodarilor timişoreni” sunt ”o moderna staţie de reparaţii şi intreţinere auto”, pe Calea Dorobanţilor nr.63, dar şi ”campingul amenajat recent pe malul Begai”.
Nu lipsesc imagini surprinse la ştrandul de la Padurea Verde, unde timişorenii se distrau din plin in urma cu mai bine de o jumatate de secol...

Calatorind pe acelaşi drum de frumuseţe al ţarii, ne-am oprit la Timişoara, loc de pasaj pentru turiştii din an in an mai mulţi, veniţi sa cunoasca plaiurile romaneşti.
Incepand din acest an, drumeţilor cu maşina le sta aici la dispoziţie o moderna staţie de reparaţii şi intreţinere auto.
In timp ce maşinii i se face cuvenita toaleta pentru viitoarele calatorii, turiştii se pot ajusta şi ei in barul de zi al staţiei sau in campingul amenajat recent pe malul Begai.
Mici intervenţii, spalat sau gresat, sunt operaţii care se pot desfaşura paralel, graţie acestei iniţiative demne de toata lauda a gospodarilor timişoreni.


Filmuleţul cu Timişoara anului 1966 face parte din arhiva British Pathe, peste 85.000 de materiale video rare din secolul al XX-lea devenind disponibile pentru publicul larg.
Arhiva de filme a lui British Pathe, considerata una dintre cele mai prestigioase din lume, include inregistrari video cu momente istorice, dar si cu altele insolite.
Filmele, realizate din 1896 pana in 1976, acopera fiecare aspect din cultura universala si din domeniul stirilor.
Pathe News este o companie care a produs jurnale de actualitati, buletine de tip magazin difuzate in cinematografe si documentare din 1910 pana in 1970 in Marea Britanie.
Fondatorul, Charles Pathe, a fost un pionier in era filmelor mute.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.