Documentar

Despre trecut, prezent şi viitor. Despre amintiri ale viitorului şi despre lumini ale trecutului. Tot ceea ce nu ai aflat încă şi tot ceea ce nu s-a întamplat încă.

 
Calendar: 27 octombrie

27 octombrie este a 300-a zi a calendarului gregorian şi a 301-a zi în anii bisecţi. 65 de zile până la sfârşitul anului.

 
Studiu / Daca-i sanatos, pe roman nu-l supara cutremurul

Fie ca este vorba despre temeri sau despre multumiri, romanii au unele si aceleasi principale surse pentru acestea: familia, starea de sanatate si banii. 

 
Noul Cod Civil: DREPTURILE PERSONALITATII

- Instituţie nou introdusă prin Capitolul II - 'Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente' din Titlul II 'Persoana fizică', a Cărţii I - 'Despre persoane' din Codul Civil (articolele 58-81);- Noţiunea de drepturi ale personalităţii apare în denumirea marginală a articolului 58.  

 
Inainte de a uita / 77.000 de detinuti politici

Proiectul de inventariere şi de publicare a fişelor matricole de penitenciar ale foştilor deţinuţi politici, demarat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc la jumătatea anului 2007, a ajuns la finalul primei etape, punând la dispoziţia publicului ultima parte a materialului documentar, aferent literelor S-Z.  

 
Superlativ / Anomalii magnetice - Kursk

Regiunea Kursk este un teritoriu bogat în minereu de fier localizat în provinciile ruseşti Kursk, Belgorod şi Oriol. Era cel mai mare bazin minier de exploatare a fierului din URSS. Anomalia magnetică Kursk este recunoscută ca cea mai mare anomalie magnetică de pe Pământ. 

 
Boala Alzheimer

Boala Alzheimer reprezinta cea mai frecventa si mai importanta afectiune degenerativa cerebrala a varstnicului avand intr-un procent crescut de cazuri un mare impact socio-cultural, declara Dr. Alina Tugui, specialist neurolog. 

 
8,7 milioane de specii de organisme vii

Pe Planetă trăiesc 8,7 milioane de specii de organisme vii, din care 6,5 milioane pe uscat şi 2,2 milioane, în mediul acvatic, potrivit celei mai precise estimări realizate vreodată, publicate în Statele Unite.

 
Cum arată un minut pe internetul românesc

Într-un minut pe internetul românesc sunt 36.554 de vizitatori unici, se înregistrează 10.220 de căutări, 36.659 de vizite şi 67.659 de afişări, iar cele mai vizitate siteuri sunt cele de sport şi de ştiri. Acestea sunt rezultatele unui studiu făcut de trafic.ro, cu ocazia lansării noilor statistici în timp real.

 
Peste 76% dintre români nu cred în pedeapsa cu moartea

Peste 80% dintre români consideră homosexualitatea şi prostituţia ca fiind comportamente ce nu pot avea nicio justificare, arată noi date ale cercetării Religie şi Comportament Religios, realizată de Fundaţia Soros România în cadrul programului Studii Electorale Româneşti. Procentul celor care au aceeaşi opinie despre pedeapsa cu moartea este de 76%.

 
Românii se roagă, dar nu în biserică

61% dintre români, indiferent de confesiunea religioasă de care aparţin, declară că rugăciunea sau meditaţia religioasă este o parte importantă din viaţa lor de zi cu zi, în timp ce doar 6% declară că merg la biserică de câteva ori pe săptămână, iar 25% o dată pe săptămână.

 
Impozitul pe profit variază considerabil de la o ţară la alta

Impozitul pe profit de mai mult de trei ori mai mare în marile economii cu cel mai ridicat nivel de impozitare prin comparaţie cu marile economii cu cel mai scăzut nivel de impozitare.

 
Instanţele de judecată "ocrotesc" dreptul de acces la informaţii

Constituţia României şi Legea 544/2001 garantează accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public, ca unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice.