Ziua lunga a teatrului scolar si de tineret NiL

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 11.05.2015 13:44 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Aflate in cel de-al 19 an de existenţa, trupele de teatru şcolar şi de tineret NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timisoara organizeaza şi in acest an, in colaborare cu Teatrul German de Stat Timişoara (TGST), „Ziua lunga a teatrului şcolar şi de tineret NiL” miercuri, 13 mai 2015, de la ora 16, pe scena TGST.
Coordonatoarele trupelor de teatru NiL sunt actritele TGST Isolde Cobet şi Isa Berger. Pentru o mare parte dintre membrii colectivului artistic al TGST trupele de teatru de tineret au reprezentat primul prilej de intalnire cu scena.
Prima trupa de Teatru NiL a fost infiintata in 1996 de actorul Christian Bormann, fiind formata din elevi ai Liceului „Nikolaus Lenau”. In 1998 s-a constituit trupa de teatru NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial. De-a lungul timpului, trupele au primit şi au onorat numeroase invitaţii la festivaluri de teatru de tineret din Romania, Ungaria sau Croaţia.
In aprilie 2015, tinerii actori din spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand au fost premiaţi in cadrul Festivalului Naţional de Teatru Şcolar in Limbi Straine „Teatru sub castani” din Iaşi, obţinand premiile pentru cea mai buna interpretare masculina şi, respectiv, feminina.
Programul cuprinde urmatoarele spectacole:
ORA 16     - IN CAUTARE DE… ALBASTRU, colaj de Isolde Cobet / Trupa NiL Junior
ORA 17     - CEI DOI PIERROT de Edmond Rostand / Trupa NiL
ORA 18,30     - I'M CRYING IN THE RAIN, colaj de monodrame de Isolde Cobeţ / Trupa NiL
ORA 19,30     - DOCTOR IN FILOSOFIE de Branislav Nušić / Trupa NiL
Biletele pot fi achiziţionate intr-unul din urmatoarele moduri: la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2) Orar:    Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15, precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor, online pe paginile teatrulgerman.ro si biletmaster.ro. Interfaţa online ofera şi posibilitatea cumpararii şi tiparirii biletelor la calculatorul personal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.