Agentia de presa

Comunicatele de presa pentru toti cei care au ceva de spus si care interesează şi se adresează publicului din Timişoara, Banat şi Regiunea de Vest.

 
Nicolae ROBU: Programul de reabilitare termica a locuintelor

 
I N T E R P E L A R E
Adresată: Domnului Prim Ministru Emil BOC Doamnei Ministru Elena-Gabriela UDREA, Ministerul Dezvoltării Regionale şi TurismuluiDe către: Senator Nicolae ROBU Circumscripţia electorală nr.37, Colegiul nr.2 –Timiş Grupul parlamentar PNL Prezentată în şedinţa de plen din 14 noiembrie 2011Obiect: Reabilitarea termică a clădirilor din Timişoara
Domnule Prim-Ministru Emil BOC, Doamnă Ministru Elena UDREA,
După cum ştim, "Programul de reabilitare termică a locuinţelor", început cu ceva timp în urmă în sunet de trâmbiţe cu iz electoral, a fost stopat. Mai corect spus, a fost stopat din punctul de vedere al finanţării de la bugetul central, fiindcă unele oraşe îl continuă prin eforturi proprii.
Era unul din puţinele demersuri ale actualei guvernări, cu impact pozitiv asupra cetăţenilor, factura la încălzire reducându-se, în urma acţiunii lui, cu până la 50%, în unele cazuri.
Se cunoaşte faptul că marea majoritate a blocurilor de locuinţe din România sunt construite în perioada de dinainte de 1990 şi prezintă un nivel extrem de căzut de izolare termică. Pe cale de consecinţă, în perioada iernii, o mare parte din căldură se pierde. Se pierde, dar... cetăţenii o plătesc! În plus, mai trebuie spus ceva: izolarea termică a blocurilor nu înseamnă doar un demers care să vină în sprijinul cetăţenilor, ci şi integrarea în concertul european, acolo unde se pune mare preţ pe conservarea energiei. Nu este întâmplător că în Germania reunificată, printre primele mari investiţii făcute în fosta Germanie de Est, s-a numărat cea în izolarea termică a blocurilor. S-au investit în acest program miliarde de mărci germane, bani care, evident, nu au fost daţi în zadar.
La noi, din păcate, finanţarea programului de către Guvern a fost stopată fără să se ştie clar de ce. Desigur, presupunem că din lipsă de fonduri. Dar este, oare, respectiva lipsă rezultatul unei fatalităţi? În niciun caz! Ea a apărut doar pentru că dvs., d-nă Ministru Elena Udrea şi d-le Prim-Ministru Emil Boc, aţi preferat să acordaţi prioritate altor zone, care, în opinia mea, mai puteau aştepta. Avem acum telegondole portocalii, frunze de un milion de euro bucata, patinoare executate la preţ dublu decât în Ungaria, terenuri de fotbal în localităţi fără tineret (inclusiv fără copii) -unele dintre ele locate în pantă, ca să fim şi originali!-, etc., etc. Pentru lucrări de acest gen s-au găsit şi se vor găsi în continuare bani! Se pare, cu atât mai mulţi, cu cât se apropie campania electorală! Pentru un program aşa cum este reabilitarea termică a locuinţelor, aveţi, însă, în loc de bani, vorbe!
În contextul în care, din această iarnă, Guvernul nu mai acordă subvenţii pentru încălzirea locuinţelor, "Programul de reabilitare termică a locuinţelor" ar fi fost şi mai important, el putând conduce la scutirea populaţiei României, oricum extrem de greu încercată în ultimii ani, de costuri inutile.
Atât dvs, d-le Prim-Ministru Emil Boc, cât şi dvs., d-nă Ministru Elena Udrea, aţi vorbit în ultima perioadă despre atragerea de fonduri europene în vederea finanţării acestui program. Aţi putea, vă rog, să răspundeţi concret, tehnic şi nu politicianist, câtorva întrebări?1. Există, la ora actuală, un program / proiect în vigoare pe fonduri europene pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare termică a locuinţelor?2. Dacă da, care este valoarea lui şi când şi cum pot accede la el administraţiile publice locale, respectiv cetăţenii?3. Din bugetul de stat, sunt alocate fonduri pentru programul / proiectul în cauză?
Solicit răspuns în scris, în termen de 2 săptămâni.
Vă mulţumesc.
Nicolae ROBUSENATOR PNL DE TIMIŞ

Marsul Umanitar - Rotary 500 Km Challenge

Timisoara - Iulius Mall gazduieste duminica, 23 octombrie 2011, o intalnire sportivul Istvan Balint (membru al Clubului Rotary Oroshaza) care a initiat "Marsul Umanitar - Rotary 500 Km Challenge", cu plecare din Szeged (Ungaria), prin Arad-Timisoara si apoi Bucuresti-Pitesti-Brasov-Miercurea Ciuc.
La eveniment, care va incepe la ora 18, in fata magazinului SEROUSSI, va participa si alpinistul Cornel "Coco" Galescu, care in 1992, a realizat o premiera mondiala in Muntii Kackar din Turcia, cucerind varful al carui nume va ramane "Turnul Romanilor". "Marsul Umanitar - Rotary 500 Km Challenge" este organizat cu scopul strangerii de fonduri destinate ajutorarii familiei rugbistului Alex Gradinaru, care anul trecut si-a pierdut viata intr-un accident. Cluburile Rotary din Ungaria si Romania (Rotary Club Oroshaza impreuna cu Rotary Club Opera Timisoara) si-au oferit sprijinul pentru derularea cu succes a marsului, care a avut drept punct de pornire orasul Szeged, in data de 20 octombrie. Traseul total ce va fi parcurs pe jos de temerarul rugbyst va fi de 500 de km, acoperind teritorii din Ungaria si Romania.

Caraş-Severin / Evenimente rutiere

 
Băut...dar fără permis de conducere
 
În data de 13.10.2011, orele 01.15, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş în timp ce desfăşurau o acţiune de îndrumare şi control al traficului rutier pe str. Nicolae Bălcescu din municipiu, au încercat să oprească o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş dar conducătorul acesteia nu a ţinut cont de semnalul regulamentar de oprire efectuat de poliţişti. S-a procedat la urmărirea autoutilitarei iar în dreptul unei staţii PECO s-a reuşit oprirea autoturismului. S-a constatat că cel care conducea autovehiculul era G. CONSTANTIN, de 35 ani, din Timişoara, care fiind verificat în baza de date s-a stabilit că nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,76 mg/l. alcool pur în aerul expirat.Conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice. G. CONSTANTIN este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor: de 'conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 şi 'refuz de recoltare probe biologice', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 din O.U.G. 195/2002 republicată.
Fără permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul
În data de 13.10.2011, orele 24.00, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş, au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Calea Severinului din municipiu, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş. S-a stabilit că autovehiculul era condus de P. CĂTĂLIN, de 25 ani, domiciliat în judeţul Timiş, care nu poseda permis de conducere categoria 'C', necesar conducerii unui autovehicul tip autoutilitară. P. CĂTĂLIN este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată.
Refuz de recoltare probe biologice
În data de 12.10.2011, orele 01.00, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Ţerovei din municipiu. Conducătorul auto V. DANIEL, de 31 ani, din Reşiţa, a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,63 mg/l. alcool pur în aerul expirat. V. DANIEL a refuzat recoltarea probelor biologice. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'refuz de recoltare probe biologice', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 din O.U.G. 195/2002 republicată.
Numere de înmatriculare expirate
În data de 12.10.2011, orele 15.18, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul A. I. Cuza din municipiu. S-a constatat că valabilitatea numerelor de circulaţie provizorie era expirată. Conducătorul auto P. DIMITRIE, de 26, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

PDL Timiş: O manifestaţie demnă de liderul lor spiritual Ion Iliescu

 
Constatam cu tristete ca oponentii nostri politici nu au inteles nici acum ce inseamna o viata politica dreapta si corecta. Liderii locali si centrali ai PSD au organizat vineri o manifestatie demna de liderul lor spiritual Ion Iliescu, cel care aducea minerii la Bucuresti ca sa faca ordine printre intelectuali. Respectam dreptul constitutional de a organiza mitinguri de protest, dar cerem ca acestea sa se desfasoare legal. Manifestatia care a avut loc in fata Salii Constantin Jude a fost ilegala, fapt constatat si sanctionat de reprezentantii Jandarmeriei si ai Politiei. Manifestatia organizata de reprezentantii PSD, sub fusta unor sindicate conduse politic de un consilier judetean PSD, la care au participat 150 de persoane, majoritatea lideri de partid, demonstreaza inca o data neputinta acestei formatiuni politice de a intra intr-o competitie de idei si solutii pentru reforma statului si relansarea economica a Romaniei. Am remarcat uimiti declaratiile aberante ale liderilor PSD cum ca manifestarea a fost monitorizata de lunetisti. Acestea dovedesc inca o data ca singura posibilitate prin care se pot face auziti sunt minciunile si diversiunile. Penibilitatea acestor afirmatii a iesit in evidenta si din fotografiile aparute in presa care demonstreaza clar ca personajul aflat pe o cladire din apropierea Centrului Regional de Afaceri, unde erau mai multi demnitari ai statului, era un cameraman care filma manifestatia PSD-isto sindicalista. Modul in care se exprima liderii PSD Timis ne aminteste de invataturile care le-au fost date acestora la scoala Stefan Gheorghiu, pe care unii dintre ei au absolvit-o cu magna cum laude inainte de 1989. Din pacate, mesajul a fost preluat si de subordonatii acestora, mai tineri, care nu au inteles sa lase trecutul comunist de-o parte si s-au integrat perfect in armata rosie. Spre deosebire de liderii PSD care nu inteleg sa vina cu solutii ci doar cu vorbe goale, PDL Timis a demonstrat ca se implica in dezvoltarea judetului. Timisul ocupa primul loc pe tara in ceea ce priveste investitiile in infrastructura. Nici unul dintre guvernele PSD si PNL de pana acum, in care s-au aflat si reprezentanti ai organizatiilor locale de partid, nu au adus bani in judetul Timis, preferand sa finanteze lucrarile de infrastructura din Moldova. Acum, in timpul guvernului Boc, s-au realizat drumuri, se construiesc autostrazi, se introduc alimentari cu apa si gaz in comunele din judet si se reabiliteaza monumentele istorice. In acelasi timp, prezenta guvernului PDL la Timisoara, la o sedinta in premiera in teritoriu a Biroului Permanent National si o intalnire cu oamenii de afaceri din Timis, demonstreaza inca o data importanta pe care o are organizatia judeteana Timis a partidului dar si eforturile depuse de acesta pentru finantarea lucrarilor de infrasctructura din cel mai mare judet din tara.
Biroul de presa PDL Timis